Apie prastą skonį yra kalbėjęs ir rusų mados istorikas Aleksandras Vasiljevas. Jis teigė, kad iškeldinti moterį iš provincijos visiškai paprasta. Kur kas sunkiau išguiti provinciją iš moters.

Kadangi bendrą įvaizdį paprastai lemia detalės, stiliaus ekspertai sutiko pasufleruoti, kokie jų deriniai labiausiai išduoda prastą skonį.

Rėksmingi, perkrauti suknelės rašai

Tikrai neaišku, ką sau mano tos dabitos, kurios puikuojasi gausiai išmargintomis suknelėmis. Drabužis, nuo kurio raštų akys raibsta, galėtų tikti nebent atitinkamo žanro festivaliui. Žinoma, bereikia ilgaaulių batų ir prizinė vieta karikatūrų konkurse garantuota. Tik argi šito paprastai siekiame?

Svarbu suprasti, kad raštuotos suknios savaime nėra peiktinos – viską lemia kontekstas. Gausūs raštai neatsiejami nuo bohemiškos estetikos, todėl kuriant romantišką įvaizdį raštuota suknia puikiai tiks. Didžiulę reikšmė turi ilgis: suknelė turi būti ne trumpa, o bent jau midi, dar geriau – maksi. Prie jos labiausiai dera aksesuarai iš odos ar zomšos. Atminkite, kad gausiai raštuotas drabužis visada traukia aplinkinių dėmesį, todėl jį rinkitės tik jei jaučiatės pasirengusios atsidurti dėmesio centre.

Intriguojančios detalės bet kuriuo paros metu

Stilistai neretai tvirtina, kad šiais laikais galima derinti net ir iš pažiūros nederančius dalykus. Deja, aklai šiuo patarimu vadovautis pavojinga. Pirmiausia, reikia pagalvoti, ar susikurtas įvaizdis suderinamas su konkrečia proga, aplinka arba situacija. Blukinti apdribę džinsai, odinė striukė ir atlasu aptrauktas platus lankelis pasiteisins šimtu procentų, jei norite atrodyti kaip studenčiokė, užbėgusi tarp paskaitų į kavinukę.

Juodas prigludęs korsetą vidury šviesios dienos atrodo vulgariai. Apdarus su giliomis iškirptėmis saugiausia rinktis vakarui ir derinti su ilgu, plačiu sijonu. Kiek gremėzdiški batai ir odinis švarkelis gali suteikti įvaizdžiui konceptualumo ir signalizuoti apie maištingą jį susikūrusios asmenybės sielą. Dieną intriguojančio arba erotika dvelkiančio įvaizdžio rekomenduojama vengti ir atitinkamus drabužius pakeisti lakoniškais marškinėliais, palaidine arba golfu. Atminkite, kad seksualinės potekstės leistinos tik vakare, tad nuo pat ryto jomis geriau nesišvaistykite.

Akivaizdžiai per mažas mini sijonėlis

Rengtis vien juodai galima bet kuriuo sezonu. Dėl to vertėtų pasidžiaugti – juk juoda visoms tinka ir niekad neišeina iš mados. Visgi ir juodo įvaizdžio strategija nuo klaidų neapsaugo. Juodi drabužiai atrodo puikiai tik tada, kai yra tinkamo dydžio, šiukštu ne per maži. Jei bus kitaip, vietoj pribloškiančio rezultato teks taikstytis su įsirėžusio apatinio trikotažo žymėmis, puikiausiai matomomis per itin prigludusį sijoną, atrodantį taip, lyg tuoj tuoj perplyš per skeltuką. Nepamirškite, kad šį sezoną madingi A silueto mini sijonėliai – tokie, kurie judesių nė kiek nevaržo.

Šortai ir plonos pėdkelnės

Šortų ir plonų pėdkelnių derinys labai specifinis, todėl rizikuoti nepatartina. Prie šortų kur kas geriau atrodo storesnės, neperšviečiamos pėdkelnės: jos tarsi pratęsia iš storo audinio arba odos pasiūtus šortus. Beje, jei lauke šilta, tai kam gi apskritai tos pėdkelnės?

Netinkamo ilgio bridžai

Bridžai – ideali pamaina sijonui, bet tiktai vidutinio ilgio. Atminkite, kad šį sezoną bridžai turi dengti kelius – tik su tokiais pavyks atrodyti stilingai ir skoningai.

Vida Press nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)