Pirmadienį paskutiniame „Secunda“ pirmenybių ture „Deportivo“ ruošėsi kautis dėl išlikimo namuose priimdamas „Fuenlabrada“ ekipą.

Bet svečių iš Ispanijos sostinės ekipoje nustačius net 12 koronaviruso atvejų, susitikimas buvo atidėtas.

Du aukščiausius šalies futbolo pirmenybių divizionus kontroliuojanti „La Liga“ vadovybė nusprendė, kad kitos lemiamo turo rungtynės, visos turėjusios prasidėti vienu metu, vyks kaip suplanuota.

Pirmadienio mačų rezultatai kituose stadionuose lėmė, jog „Deportivo“ net ir pergalės atveju nebeišvengs kryčio į žemesnę lygą.

Tačiau „Deportivo“ atstovų tokia situacija netenkina – jų įsitikinimu, lyga privalėjo atidėti visą turą, kad komandos galėtų varžytis vienodomis sąlygomis.

Galisijos klubo prezidentas Fernando Vidalis „La Liga“ sprendimą pavadino „labai rimta klaida“ ir ragino peržaisti visas pirmadienio rungtynes.

„Deportivo“ oficialiai kreipėsi į „La Liga“ bei Ispanijos futbolo federaciją informuodamas, jog yra pasiryžęs imtis visų teisinių priemonių bandydamas išlikti antrojoje Ispanijos lygoje.

La Korunjos ekipa amžių sandūroje buvo viena geriausių šalyje. 2000 metais ji iškovojo vienintelį čempionų titulą, po to dvejus metus iš eilės tapo vicečempione. 2002-aisiais „Deportivo“ triumfavo Karaliaus taurės turnyre, o 2004-aisiais pasiekė UEFA Čempionų lygos pusfinalį.


Pastarajame dešimtmetyje ekipa keliskart buvo iškritusi į antrą Ispanijos lygą, bet sugebėdavo greitai grįžti tarp elito. Praėjusiame sezone „Secunda“ pirmenybėse rungtyniavęs „Deportivo“ taip pat buvo arti tikslo: užėmė šeštą vietą ir žaidė atkrintamosiose varžybose dėl teisės pakilti aukštyn, tačiau nusileido „Mallorca“.

Kartu su „Deportivo“ į žemesnę lygą šiemet kris gilią istoriją turinti „Racing Santander“ komanda, taip pat „Numancia“ ir „Extremadura“ klubai.

Tuo metu priešinga kryptimi pajudės „Cadiz“ ir „Huesca“, kitame sezone pakeisiantys „La liga“ pirmenybių autsaiderius Barselonos „Espanyol“, „Mallorca“ ir „Leganes“.

Trečiasis elito diviziono naujokas paaiškės po atkrintamųjų varžybų, kuriose dalyvaus „Zaragoza“, „Almeria“ ir „Girona“. Ketvirtoji ekipa paaiškės tik sužaidus atidėtą mačą tarp „Deportivo“ ir „Fuenlabrada“, mat pastaroji komanda dar gali aplenkti „Elche“ ir pabandyti pakovoti dėl vietos aukščiausioje lygoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)