„Pasiaiškinimas parlamente dėl „Wirecard“ skandalo turi tęstis per vasaros pertrauką“, – sakė Finansų komiteto atstovė Lisa Paus.

„Taip pat reikia spręsti politinės atsakomybės klausimą. Todėl bus pakviesti dalyvauti finansų ministras Olafas Scholzas ir ekonomikos ministras Peteris Altmaieris", – pridūrė ji.

Praėjusią savaitę O. Scholzas pareiškė, kad sudalyvautų tokiame susitikime, jei šiuo klausimu būtų sušaukta specialioji sesija.

„Wirecard“ bankrutavo praėjusį mėnesį, pripažinusi, kad jos sąskaitose trūkstama 1,9 mlrd. eurų (2,2 mrld. JAV dolerių) suma veikiausiai neegzistuoja, o auditoriai nurodė aptikę „įmantrų ir sudėtingą sukčiavimą“.

O. Scholzas apibūdino „Wirecard“ nesėkmę kaip „beprecedentę finansų pasaulyje“ ir paragino pertvarkyti šalies finansų kontrolierę „Bafin“.

Tačiau pats finansų ministras sulaukė kritikos šioje byloje, nes, kaip rodo oficialūs dokumentai, jis žinojo apie įtariamus nusižengimus kompanijoje dar 2019 metų vasarį.

Augant politiniam spaudimui, Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad šalies prokurorų ieškomas buvęs bendrovės veiklos direktorius Janas Marsalekas slapstosi Rusijoje.

Remdamasis anoniminiais šaltiniais įvairiose įmonėse, teismuose ir diplomatinėse struktūrose, ekonomikos dienraštis „Handelsblatt“ pareiškė, kad J. Marsalekas yra apsistojęs į vakarus nuo Maskvos esančioje rezidencijoje, kur jį esą prižiūri Rusijos karinės žvalgybos tarnyba GRU.

Tačiau vokiečių vyriausybė atsisakė komentuoti šiuos pranešimus, o Kremlius pareiškė neturįs informacijos, kad Austrijos pilietybę turintis J. Marsalekas yra Maskvos apylinkėse.

Praėjusį mėnesį buvęs „Wirecard“ generalinis direktorius Markus Braunas buvo areštuotas dėl įtariamo manipuliavimo rinka ir sąskaitų klastojimo. Vėliau jis buvo paleistas už užstatą.