Daugelyje šalies rajonų dar neišaušus žmonės ėmė būriuotis prie balsavimo apygardų, kurios buvo atidarytos 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Per dvi dienas truksiančius rinkimus paaiškės, ar dabartinis šalies prezidentas Robertas Mugabe sugebės atsakyti į opozicinio Judėjimo už demokratinius pokyčius lyderio Morgano Tsvangirai mestą iššūkį. Per rinkimų kampaniją prezidentui jis sudarė bene rimčiausią konkurenciją per visus 22 R.Mugabe vadovavimo metus.

Didelis šalies miestų gyventojų aktyvumas greičiausiai bus naudingas M.Tsvangirai, paraginusiam savo rėmėjus būtinai ateiti į daugiau kaip 4,5 tūkst. šalyje veikiančių rinkimo apygardų.

Nors du mėnesius trukusi arši rinkiminė kampanija jau baigėsi, tačiau smurtas, sulaukęs griežto tarptautinės bendrijos pasmerkimo ir opozicijos lyderio kaltinimų, jog R.Mugabe mėgina "pavogti" rinkėjų balsus, šalyje nesiliovė.

Penktadienį M.Tsvangirai vadovaujamas judėjimas pranešė, jog 30 jo rinkimų stebėtojų Šamvoje, už 120 kilometrų į šiaurės rytus nuo Hararės, buvo užpulti sudaužytais buteliai ir lazdomis apsiginklavusių valdančiosios ZANU-PF partijos narių.

Policininkai šeštadienio naktį taip pat sulaikė 12 baltaodžių ūkininkų, susikivirčijusių su ZANU-PF pareigūnais, dėl to, kad ūkininkai į rinkimus vežė Judėjimo už demokratinius pokyčius rinkimų stebėtojus. Sulaikytieji buvo paleisti šeštadienio rytą.

Vidurio Zimbabvėje penktadienio naktį iki pat pamatų sudegė baltaodžio ūkininko namas, kurį greičiausiai padegė jaunuoliai iš ZANU-PF, teigė kaimynai. Gaisro metu šeimininko namie nebuvo.