Tiesa, vieni gyventojai ir prekybos vietos suskubo judėti link švaresnės Žemės idėjos įgyvendinimo, o kiti – tam dar nemato būtinybės.

Atsisakė maišelių, o lojalumo korteles pavertė virtualiomis

Parduotuvių tinklo „LIVIN“ direktorius Bernardas Tautkus sako, kad aplinkosaugos tema yra išties aktuali ir svarbi: „Aplinkai draugiški sprendimai išlieka nuolatiniu prioritetu visose mūsų parduotuvių vystymo srityse. Tiek plečiant asortimentą, vertinant naujus produktus bei jų pakuočių tinkamumą perdirbimui, tiek vykdant parduotuvių atnaujinimus. Visuomet renkamės žingsnius, kurie mažina gamtai daromą žalą“.

Livin

Pasak pašnekovo, vienas svarbiausių žingsnių – plastiko mažinimas: „Jau nuo šių metų pradžios visiškai atsisakėme vienkartinių plastikinių maišelių, o nuo šiol kviesime ir aktyviai skatinsime pirkėjus vietoj fizinės lojalumo kortelės rinktis gamtai draugiškesnę prisijungimo prie lojalumo programos alternatyvą – nemokamą virtualią „LIVIN“ lojalumo kortelę telefone. Virtualia kortele ir bene didžiausiomis rinkoje lojalumo programos vertėmis galės pasinaudoti kiekvienas, apsiperkantis tiek penkiuose didžiuosiuose miestuose esančiose „LIVIN“ parduotuvėse, tiek internetinėje parduotuvėje. Netolimoje ateityje taip pat planuojame popierinių maišelių pasirinkimą papildyti daugkartinio naudojimo tekstiliniais pirkinių maišeliais“.

Livin

Garsi moteris ir rūšiuoja atliekas, ir atsisakė tam tikrų prekių

Kino, teatro ir televizijos aktorė, prodiuserė Ineta Stasiulytė, kuri yra nuolatinė „LIVIN“ pirkėja, pasakoja, kad supratimas ir noras gyventi ekologiškai jos šeimoje atėjo palaipsniui. „Viskas prasidėjo nuo įvairių švarinimosi akcijų, vėliau susidomėjome tvaria ir ekologiška gyvensena. Pirmieji žingsniai buvo žengti, pradedant rūšiuoti atliekas, tada stengtis naudoti kuo mažiau plastiko, dar vėliau rinktis tik tam tikrus produktus, kai kurių atsisakyti. Pavyzdžiui, naudojame daugkartines šluostes, kurių po vieno panaudojimo nereikia išmeti. Taip pat nenaudojame jokių cheminių valymo priemonių, nes tai, kas patenka į kanalizaciją, galiausiai pasiekia vandens telkinius“, – sako žinoma moteris.

Ineta Stasiulytė

Pasak jos, puoselėjant ekologišką gyvenseną, dažnu atveju įvairių natūralių buitinių prekių ar net maisto produktų surasti įprastuose prekybos centruose išties nelengva, todėl tenka ieškoti specializuotų parduotuvių.

„Po tokių paieškų, atradau ekologiškų prekių parduotuvę „LIVIN“. Jei man kažkas patinka, aš galiu daug metų lankytis, pirkti ar naudotis tos vietos paslaugomis. Taip nutiko ir su šia parduotuve. Tai sparčiai auganti sveiko maisto, natūralios kosmetikos ir švaros prekių vieta, kurioje aš randu viską, ko man reikia ekologiškam gyvenimo būdui“, – tikina I. Stasiulytė.

Aktorė teigia, kad šioje parduotuvėje labiausiai ją sužavėjo prekių gausa. „Prekių pasirinkimas išties didelis: nuo visiškai saugaus ir netaršaus skalbinių baliklio iki ekologiškų sausainių, kurių tikrai nereikės slėpti nuo vaikų“, – juokiasi moteris.

Livin

Tvariai gyventi reikia ne dėl mados

Kalbėdama apie ekologišką gyvenimo būdą, I. Stasiulytė tikina, kad norint išugdyti šią vertybę, neužtenka tik žinoti, kokia pakuotė yra perdirbama, ar koks produktas neteršia gamtos. Anot jos, reikalingas sąmoningumo ir supratimo jausmas.

„Jei tai daroma vien tik dėl mados, kažkokio laikino pasirodymo ar pasipuikavimo, tai tikrai ilgai netruks. Visgi, kai ateina suvokimas, kad ne tik mūsų aplinka, kurioje gyvename, turi būti švari ir tvarkinga, bet viskas, kas už mūsų namų sienų, yra svarbu bei privalo būti puoselėjama, tuomet, galima sakyti, žengiame teisingu keliu. Be to, reikalinga ir vidinė disciplina – visą laiką būtina save „pagauti“ tuose momentuose, kai norisi padaryti kažkokius anksčiau įprastus, tačiau dabar nedovanotinus, dalykus“, – teigia aktorė.

Livin

Tvaraus ir švaraus gyvenimo I. Stasiulytė moko ir savo vaikus, tačiau, kaip pati moteris sako, ne pastabomis, o pavyzdžiais.

„Baksnojimai pirštu ar kažkokie bumbėjimai nieko gero neatneš. Geriausias būdas mokyti – rodyti pavyzdį. Jei aš nuo žemės paimu trupinėlį ir išmetu jį į šiukšliadėžę, tai mūsų mažoji padaro lygiai tą patį, nes jai patinka, kai ją pagiria ir ji jaučiasi prisidėjusi. Darbais, o ne plepalais, galime įkvėpti savo pavyzdžiu“, – įsitikinusi žinoma moteris.

Pastovūs klientai – nuoširdžiai tikintys ekologijos idėjomis

Žinomai aktorei pritaria ir „LIVIN“ direktorius. Pasak jo, pirkėjai, kurie renkasi ekologiška produkcija prekiaujančias parduotuves, priima jas kaip sąmoningo vartojimo ambasadorius ir savo apsipirkimo patirtyje tikisi visų tvaraus gyvenimo būdo filosofiją atitinkančių sprendimų. Nuo pačios produkcijos, kurią galima rasti toje vietoje, iki aplinkos, pakavimo idėjų ir veiklos principų.

„Virtuali lojalumo kortelė – dar vienas žingsnis, kurį tikimės klientai priims ir naudos su džiaugsmu. Perkėlus lojalumo programą į skaitmeninę erdvę, išplėtėme ir jos valdymo galimybes, atitinkančias mūsų pirkėjų lūkesčius bei personalizuoto apsipirkimo tendencijas. Prie net 7 proc. nuo pirkinių sumos kaupimo lojalumo kortelėje prisidės asmeniniai pasiūlymai, kurie ypač aktualūs pagrindinėms mūsų klientų grupėms su išskirtiniais gyvenimo būdo bei mitybos poreikiais“, – pasakoja B. Tautkus.

Užsiregistruoti ir susikurti ištikimo kliento paskyrą pirkėjai gali „LIVIN“ internetinėje parduotuvėje, pasirinkę skiltį „Lojalumas“. Apsiperkantys fizinėse parduotuvėse, skaitmeninę kortelę gali išsaugoti savo telefone, „iPhone” telefonuose pridėdami ją „Wallet” programėlėje, o „Android” turėtojai – „WalletPasses“ programėlėje. Virtualią kortelę taip pat galima išsaugoti kaip QR kodo paveikslėlį, kurį, apsiperkant, nuskenuos parduotuvėje.

Livin

Esami lojalumo programos nariai gali ir toliau naudotis turimomis plastikinėmis kortelėmis, tačiau jie turės galimybę kartu turėti ir virtualią kortelę, o tai šiais laikais itin patogu bei praktiška. Kitaip nei nemokamos virtualios, plastikinės kortelės bus mokamos visais atvejais. „LIVIN“ jas palieka tam, kad klientai, kurie dėl kažkokių priežasčių nenori naudotis virtualiomis, pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonės, turėtų galimybę ir toliau naudotis lojalumo teikiamais privalumais.

Daugiau informacijos ir ekologiškų produktų rasite: www.livin.lt.

Užsakymo nr.: PT_84793167