“Dar vieno karantino ir visiško ekonomikos ir sveikatos apsaugos sistemos uždarymo mūsų žmonės neišgyvens. Valstybė atsakinga už piliečių sveikatos ir gyvybių išsaugojimą. Sveikatos apsauga įvaryta į didžiulę krizę: žmonės visoje Lietuvoje negauna jiems priklausančių būtiniausių paslaugų, nesulaukia reikalingos pagalbos. Vis daugiau žmonių suserga ir miršta ne nuo viruso, o nuo lėtinių ligų nes nesulaukia tinkamos medikų pagalbos. Ligoninės ir poliklinikos jau ištiko griūtis ir visai ne dėl COVID-19, bet dėl to, kad negali tinkamai padėti kitomis ligomis sergantiems. Sergantiems sakoma - dabar priimti negalime, laukite. Laukti ko, mirties?“ - pareiškė naujai išrinktas Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis.

Pasak N.Puteikio, valstybė neturi krizės pasekmių naštos užkrauti ant silpnesniųjų pečių. „Nedarbas katastrofiškai auga, tačiau darbdaviai aklai siekdami pelno bet kokia kaina be ribojimų įsiveža į šalį pigesnę darbo jėgą iš trečiųjų šalių. Lietuvos gyventojai netenka darbo, o pas mus atvyksta dešimtys sergančių uzbekų, kurie ne tik užima darbo vietas, uždega naują viruso židinį, bet dar ir grasina išeiti į gatves ir visus čia užkrėsti. Verslas, darbo vietos - svarbu, tačiau ne mūsų piliečių sveikatos ir gyvybės sąskaita. Lietuvai laikas atsitokėti!“ – akcentavo N.Puteikis.

Naglis Puteikis

Žmonės savo santaupas išleido smogus pirmajai bangai. Daugelis prarado darbus, buvo sumažintos darbo apimtys ir smarkiai sumažėjo pajamos. Žmonės buvo priversti gyventi iš santaupų ir išmokų. Šiaip taip atsilaikėme. Jeigu smogus antrajai bangai bus vėl nuspręsta uždaryti valstybę – daugelis žmonių paprasčiausiai nebeturės iš ko pragyventi. Santaupos jau baigėsi. Sprendimus valdžia privalo priimti jau šiandien. Deja, šiandien matome tik kaip valdžia dosniai dalina milijardus verslui ir oligarchams, o eiliniai žmonės iš savo kišenės turi pirkti apsaugos priemones. Tai neteisinga. Išdalinkime žmonėms apsaugos priemones nemokamai vaistinėse ir prekybos centruose, tai padės apsaugoti ir verslus, nereikės uždaryti ekonomikos ir nereikės paskui varyti šalies į skolą ir dalinti milijardų iš biudžeto oligarchų verslams gelbėti. Tai kainuos keliasdešimt milijonų, tačiau padės išvengti antrosios bangos smūgio, apsaugos žmones nuo baisios ligos ir ekonomiką nuo uždarymo, žmones nuo bedarbystės, leis išvengti milijardinių nuostolių. Tai būtų geriausia valdžios investicija į žmonių sveikatą, saugumą ir ekonomikos gyvybingumą Lietuvos istorijoje. Deja, matome, kad valdantieji užmigo ant kylančių reitingų laurų ir delsia imtis būtinų ir reikalingų priemonių. Valstybės pareiga ne atskirti žmogų nuo žmogaus, bet statyti barjerus tarp žmogaus ir viruso. Todėl mes primygtinai reikalaujame, kad artėjant antrajai bangai visi piliečiai apsaugos priemonėmis būtų aprūpinti nemokamai, ir tai yra valstybės pareiga.” – kalbėjo Centro partijos pirmininko pavaduotoju vėl išrinktas žurnalistas Kristupas Krivickas.

Kristupas Krivickas

„Mūsų užduotis – artėjančiuose rinkimuose tvirtai peržengti visus sisteminių partijų nustatytus barjerus, turėti frakciją Seime ir dalyvauti valdančiosios koalicijos formavime tam, kad sugrąžintume visuomenei įtakos grupių užgrobtą teisingumą, mažintume pajamų nelygybę, apgintume šeimas, auginančias vaikus ir kitas silpnesnės visuomenės grupes. Pažiūrėkite – visų akivaizdoje vyksta prekyba poveikiu aukšiausiu lygiu ir visi tyli! Neįtikėtina, bet akivaizdu – teista, „juodosios buhalterijos“ partija iš teisėjų, Vyriausybės ir VRK gavo beveik 2 milijonus eurų dovanų rinkimams. Tyli politologai, tyli žiniasklaida, tyli didžiosios partijos. Prokūratūra kaip bailus strutis į Lukiškių smėlį kiša menkiausius „Alstom“ bylos korupcinius pėdsakus šių politikų reikaluose. Nes jiems tai naudinga. Konservatoriai ir liberalai tikisi, kad šis susikompromitavęs politikas padės jiems pagaliau atsidurti valdžioje, žiniasklaida laukia jo milijonų, politologai nuolankiai aptarnauja didžiąsias partijas ir šią temą bailiai apeina,” - kalbėjo N. Puteikis.

Sakalas Gorodeckis

Centro partijos lyderiai skelbia, kad vienintelis būdas kaip galima užkirsti kelią tokio valdžios, įtakos ir pinigų siekiančių oligarchų scenarijaus įgyvendinimui – nesisteminių partijų susivienijimas į vieną didelę organizaciją, kuri savo narių skaičiumi ir galia susilygintų su didžiosiomis partijomis, peržengtų visus rinkiminius barjerus, sudarytų pakankamai įtakingą frakciją Seime, kuri neleistų į valdžią sugrįžti magnatams, jų įtakos grupėms, kurios galią naudoja tik asmeniniam turėjimui.

Suvažiavimo svečias Tautininkų pirmininkas Sakalas Gorodeckis sakė, kad taryba pritarė susitarimui su Centro partija ir siekdama dar platesnio vienijimosi, derina programines nuostatas.

„Pagaliau telkiamės į tikrą vertybinę alternatyvą sisteminėms valdžios partijoms. Mus vienija bendras tikslas grįžti prie tikros valstybės principų, – tokios valstybės, kurios šeimininkai yra Lietuvos piliečiai, o ne oligarchinės struktūros. Būtina sugrąžinti tautai suverenias galias ir pasitikėjimą savo valstybe ir jos teisingumu“, – teigė S. Gorodeckis.

Politinė reklama bus apmokėta is Centro partijos "Gerovės Lietuva" rinkimų sąskaitos, užs. nr. 20-072-DJ

Užsakymo nr.: PT_84781703