Anot Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio nepradėtas, policija tik sureagavo į pareiškimus.

„Policija sureagavo į viešoje erdvėje pasirodžiusį grasinimą, nuvažiavo į Abromiškes, pabendravo su personalu, pažiūrėjo, kad visi jie – vietoje, niekas niekur nesiruošia eiti, visi tvarkingai sėdi. Visus apsiklausė ir pranešė, kad jei bus kokių nors problemų skambintų policijai. Šiandien ryte vėl nuvažiavo, situacija kontroliuojama ir niekas niekur nesiruošia eiti“, – informavo R. Matonis.

Jis patikslino, kad į Abromiškes, kur šiuo metu apgyvendinti transporto įmonės darbuotojai, vyko Vilniaus apskr. Elektrėnų policija. Į šią vietą policija vyko kelis kartus – trečiadienį vakare ir ketvirtadienį ryte.

„Personalas informuotas ir žino, kur pranešti. Situacija – kontroliuojama“, – tikino R. Matonis.

Informuojama, kad tyrimas nepradėtas, nes nebuvo gauta jokio pranešimo nei iš gyventojų, nei iš darbuotojų.

Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja informavo, kad policija pro šią vietą pravažiuoja periodiškai.

„Policija, gavusi informaciją, kad Abromiškėse yra apgyvendinti koronavirusu užsikrėtę užsieniečiai, bendravo su ligoninės vadovybe, kuri buvo informuota, kad esant susiklosčiusiai situacijai pareigūnai patruliuos ir periodiškai nuvažiuos patikrinti tą vietą.

Iki šiol jokių incidentų nebuvo įvykę, jokių pranešimų nei iš personalo, nei iš gyventojų nebuvo gauta, tad jokio tyrimo šiuo metu neturime“, – pasakojo ji.

Anot jos, žmonės yra izoliuoti, apgyvendinti nameliuose, kurie priklauso sanatorijai. Į lauką užsieniečiai neišeina, o pareigūnai į vidų neina, tik prižiūri viešąją tvarką.

Delfi primena, kad koronaviruso protrūkis fiksuojamas Kaune įsikūrusioje „Hegelmann Transporte“ bendrovėje, po to kai į šalį atvyko dirbti vairuotojai iš Uzbekijos. Kaip nurodo BNS, koronavirusu serga 19 „Hegelmann Transporte“ darbuotojų. Šiuo metu vienas iš užsikrėtusiųjų iš Uzbekijos atvykusių asmenų gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje, kiti izoliuoti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje.

Dėl koronaviruso tiriama dar apie 200 transporto įmonės darbuotojų.

Lrytas.lt trečiadienį skelbė, kad su jais susisiekė vienas iš koronavirusu sergančių uzbekų. Anot uzbeko, sergantieji apgyvendinti po du, tačiau be testo rezultatų nežino, kurie serga, o kurie ne.

„Jei jau teigiamas testo atsakymas, tai tegul ir gydo mus ar suteikia kokią nors medicininę pagalbą. Nėra nei vaistų, nieko. Kitu atveju, mes išeisime į miestą ir pradėsime visus užkrėtinėti. Kam tai bus naudinga? Tegul mums atneša kokių nors antibiotikų“, – nepanorusį prisistatyti vairuotoją cituoja lrytas.lt.

Į šią situaciją sureagavo ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Noriu labai aiškiai pabrėžti dar vieną dalyką. Netoleruosime tokių grasinimų, apie kuriuos skelbiama žiniasklaidoje. Į pasisakymus „išeisiu į miestą ir užkrėsiu kitus“ ir panašius arba atitinkamą elgesį bus reaguojama griežtai ir principingai. Viza tokiems asmenims bus naikinama, jie patys bus deportuojami iš Lietuvos“, – apie itin griežtus sprendimus rašė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas taip pat rašė žinantis, kad policijos pareigūnai jau dirba – atliekamas tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (297)