„Iki šiol skaitmeninių įdarbinimo platformų darbuotojai niekada nėra kreipęsi į ministeriją ir išsakę, kad jų netenkina dabartinis veiklos reglamentavimas ir jie norėtų bei siektų pokyčių. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija visada yra pasirengusi išklausyti ir ieškoti sprendimų. Sulaukus Seimo nario kreipimosi sektoriaus problematika bus peržiūrėta“, – atsakyme BNS teigia ministerija.

Anot jos, sulaukusi kreipimosi, ji ieškotų sprendimų, kurie pagerintų tokių darbuotojų padėtį.

Pasak SADM, Lietuvoje tokių nestandartinių darbo platformų kaip „Bolt“ ar kitų darbuotojai dirba savarankiškai, todėl jų socialinė apsauga yra užtikrinama tokia pačia tvarka kaip ir kitų tokiu būdu dirbančių asmenų.

Tai reiškia, jog jų su darbo platforma nesieja darbo santykiai, o kilusius nesutarimus jie turi spręsti per teismą.

„Kadangi skaitmeninių įdarbinimo platformų darbuotojų santykius su platformų steigėjais reglamentuoja Civilinis kodeksas, Valstybinė darbo inspekcija neturi galimybės padėti spręsti kylančių ginčų, jos kompetencijoje – darbo santykių priežiūra, remiantis Darbo kodeksu“, – teigia ministerija.

Dalis bendrovės „Bolt Food“ maisto kurjerių Vilniuje trečiadienį paskelbė streiką dėl sumažintų paslaugos teikimo tarifų ir darbo sąlygų. Jie protestuoja prieš dvidešimčia centų, nuo 3 iki 2,8 euro, mažinamą paslaugos teikimo tarifą už pristatymą.

Įmonė sako, kad priekaištai yra neteisingi, nes įkainiai piko metu pakilo, o kurjeriai patys nusprendžia, kada ir kiek dirbti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)