Pasak policijos, 31 metų vyras sulaikytas įtarus jį nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti. Taip pat manoma, kad jis yra vienintelis kaltininkas.

Įtariamasis pažįsta dvi iš savo aukų, nurodė policija ir pridūrė, jog aiškinamasi, ar jo psichikos sveikata buvo veiksnys per antradienio užpuolimus trijose skirtingose Sarpsborgo miesto vietose.

Į pietus nuo Oslo esančiame Sarpsborge policija antradienį prieš vidurnaktį informavo per „Twitter“, kad buvo gauta pranešimų apie „keliose vietose subadytus keletą žmonių“.

Vėliau policija nurodė, kad buvo sužalotos trys moterys, iš jų dvi – kritiškai, ir kad vienas žmogus buvo areštuotas.

Vietos laikraštis „Sarpsborg Arbeiderblad“ citavo vienos iš nukentėjusiųjų vyrą, sakiusį, kad užpuolikas atėjo į jų namus.

„Žiūrėjome televiziją, ir tuomet prasidėjo beldimas į duris. Kai atidariau, jis [užpuolikas] mėgino man durti, bet aš išsisukau“, – laikraščiui sakė vyras.

Tuomet įsibrovėlis įsiveržė vidun ir perrėžė moteriai ranką.

Antradienio vakaro incidentas „baigėsi tragiškai: viena šeštą dešimtį metų ėjusi moteris mirė, o kita buvo sunkiai sužeista“, nurodė policija.

Kaip nurodė transliuotojas NRK, viena iš aukų atpažino užpuoliką. Tuomet vienas asmuo buvo sulaikytas neįvardytu adresu Sarpsborgo centre.