28-erių metų ir 211 cm ūgio krepšininkas nuo 2018-ųjų metų rungtyniavo Stambulo „Fenerbahče“ komandoje, o anksčiau yra ragavęs ir NBA duonos.

Joffrey už Atlanto žaidė Denverio „Nuggets“, Čikagos „Bulls“, Oklahomos „Thunder“ ir San Antonijo „Spurs“ klubuose. Gindamas pastarojo garbę jis per mačą yra suvertęs ir 26 taškus prieš Nikolą Jokičių.

Prieš etapą NBA J. Lauvergne taip pat rungtyniavo Šalono „Elan“ (Prancūzija), Valensijos „Basket“ (Ispanija), Belgrado „Partizan“ (Serbija) ir Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ekipose.

Praėjusį Eurolygos sezoną vilkėdamas Turkijos komandos marškinėlius prancūzas aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 13 minučių, per kurias rinkdavo po 6,3 taško ir sugriebdavo po 2,7 atšokusio kamuolio.

Turkijos čempionate J. Lauvergne rungtyniaudavo po 22 minutes per rungtynes ir per jas pelnydavo po 10,5 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio bei atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Naujasis žalgirietis taip pat buvo svarbus Prancūzijos rinktinės narys. Kartu su rinktine 2013-aisiais metais Slovėnijoje jis iškovojo Europos čempionato auksą, o 2015-aisiais metais Prancūzijoje pasidabino bronzos medaliu. 2014-ųjų metų FIBA pasaulio čempionate taip pat iškovojo bronzos medalį.

J. Lauvergne tapo ketvirtuoju „Žalgirio“ naujoku šią vasarą ir prisijungė prie anksčiau sutartis sudariusių Tomo Dimšos, Steve'o Vasturios bei Mareko Blaževičiaus, o Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius ir toliau rungtyniaus „Žalgiryje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)