„Miestas apšaudomas“, – vietos žiniasklaidai sakė meras.

Armėnijos gynybos ministerija ir Užsienio reikalų ministerija naujienų agentūrai „Interfax“ sakė artimiausiu laiku paskelbsiančios pareiškimą dėl šio incidento.

Anksčiau antradienį Azerbaidžano gynybos ministerija pranešė, kad Armėnijos pajėgos apšaudė pasienio gyvenvietes kitapus sienos.

Sekmadienį Baku ir Jerevanas apkaltino vienas kitą pažeidus paliaubų režimą ir panaudojus artileriją.

Azerbaidžanas teigė, kad Armėnijos pajėgų artilerija apšaudė azerbaidžaniečių pozicijas palei abiejų šalių sieną Tovūzo rajone.

Tuo metu Armėnijos gynybos ministerijos atstovė spaudai Šušan Stepanian sakė „Interfax“, kad sekmadienį Azerbaidžano kariškiai mėgino visureigiu UAZ kirsti sieną, o paskui, pasitelkę artilerijos ugnį – užimti vieną armėnų atramos punktą. Pasak atstovės, per šį incidentą Armėnijos pusėje niekas nežuvo.

Azerbaidžano gynybos ministerija savo ruoštu sakė, kad per susirėmimą prie sienos su Armėnija žuvo trys azerbaidžaniečių kariai, o dar keturi buvo sužeisti. Pirmadienį ryte buvo pranešta apie dar vieno Azerbaidžano karininko žūtį per apšaudymą.

Pirmadienį abiejų šalių gynybos ministerijos pranešė apie kelis padrikus susišaudymus pasienyje.

Karas tarp abiejų valstybių galėtų įvelti ir regionines galybes, įskaitant Jerevano karinę sąjungininkę Rusiją ir Azerbaidžano globėją Turkiją. Maskva ir Ankara varžosi dėl geopolitinės įtakos tame strategiškai svarbiame regione.

Buvusios sovietinės respublikos Armėnija ir Azerbaidžanas jau kelis dešimtmečius yra įsivėlusios į konfliktą dėl Kalnų Karabacho – ginčijamos teritorijos, 10-e dešimtmetyje atsidūrusios kruvino karo centre.

Vėliausi susirėmimai įsiplieskė toli nuo Kalnų Karabacho ir vyksta tiesiogiai tarp abiejų Kaukazo valstybių, o taip nutinka retai.