Laidoje vedėjas pastebėjo, kad mūsų pajūrys daug brangesnis Turkiją, Ispaniją ar Bulgariją. R. Širvinskas-Makalius sutiko, kad Lietuvos pajūris yra tikrai brangus. Ir išvardijo to priežastis.

„Paprastas atsakymas – kranto liniją mes turime labai mažą, palyginus, kad ir su Latvija. Nes daug kas lygina, kad poilsis Latvijoje yra pigesnis, ten galima ilsėtis, kad ir ant jūros kranto. Taip, nes jie turi gerokai daugiau jūros pakrantės“, – laidoje kalbėjo kelionių organizatorius.

Jo teigimu, įtakos turi ir tai, kad atostogų sezonas Lietuvoje gana trumpas.

„O kitas dalykas – mūsų sezonas, lyginant su Pietų Europa verslininkams tęsiasi maždaug 2 mėnesius, nes birželio mėnesio pradžioje ir viduryje nėra tokio aktyvaus turizmo. O kitur, pavyzdžiui, Turkijoje, tęsiasi kartais net daugiau nei 6 mėnesius: nuo kovo pabaigos iki pat lapkričio“, – priminė R. Širvinskas. O tai irgi turi svarbią įtaką, pabrėžė jis.

Laidos pašnekovas tikino, kad nereikėtų lyginti paslaugų Lietuvoje ir, tarkime, Turkijoje.

„Kitas dalykas – mes esame linkę lyginti kokybę tokį patį žvaigždučių skaičių turinčius viešbučius Lietuvoje ir Turkijoje. Aš nesu linkęs to daryti. Nes Palangoje esu nakvojęs 3 žvaigždučių viešbutyje, kuris yra net geresnis už kai kuriuos 5 žvaigždučių viešbučius Turkijoje. Tad to taip pat negalima lyginti“, – sakė jis.

R. Širvinskas aiškiai laidoje įvardijo, kodėl nereikėtų pykti ant Lietuvos pajūrio verslininkų.

„Ir dar vienas dalykas yra paklausa – ar jūs būdami viešbučių savininkai darytume kažkokias nuolaidas, jeigu jūs ir taip esate pilni? Ir tomis aukštomis kainomis, kuriomis dalis lietuvių skundžiasi, vis tiek turite užpildymus 100 procentų. Tai aš nemanau, kad jūs tą darytumėte.

Ar turiu teisę pykti ant tų verslininkų? Neturiu“, – Žinių radijo laidoje „Puikūs pralaimėjimai“ kalbėjo kelionių organizatorius R. Širvinskas – Makalius.