Tiesa, L. Lawless vėliau sukūrė dar kelis vaidmenis, tačiau gali būti, kad aktorės nė neatpažinote, informuoja looper.com. Štai kaip susiklostė Ksenos karjera po XX a. dešimtajame dešimtmetyje šlovę atnešusio vaidmens.

L. Lawless - epizodinių vaidmenų karalienė

Tapusi viena iš kultinių ikonų, L. Lawless sugebėjo išlaikyti šį statusą trumpai pasirodydama galybėje kitų serialų ir filmų. Pavyzdžiui, 2006-aisiais ji atliko Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentės vaidmenį seriale apie paauglę detektyvę „Veronica Mars“, o po metų L. Lawless buvo galima išvysti seriale „Curb Your Enthusiasm“, kur ji įkūnijo save, atsidūrusią tragiškame pasimatyme su Larry Davidu.

Aktorė daugybę kartų atliko epizodinius vaidmenis, įskaitant tokius populiarius serialus kaip „Flight of the Conchords“ ir „Du su puse vyro“ („Two and a Half Men“), dramas „Top of the Lake“ ir „Burn Notice“, animacinius filmus „Adventure Time“ ir „Simpsonai“ („The Simpsons“) bei komiksų knygelių adaptacijas televizijos ekranui „Agents of S.H.I.E.L.D.“ ir „Justice League: The New Frontier“ (šiame animaciniame filme ji puikiai įgarsino Nuostabiąją moterį).

Ksena tapo lesbiečių ikona

Daugelį metų nemažai užkietėjusių serialo gerbėjų buvo įsitikinę, kad tarp Ksenos ir jos bendražygės Gabriellės yra šis tas daugiau nei tvirta draugystė. 2003-iaisiais L. Lawless patvirtino, kad šios veikėjos „neabejotinai yra... pora“. Taip pat ji pridūrė, kad karingoji princesė „ne šiaip biseksuali ir kartais pakvailioja su Gabrielle“. Nieko panašaus. Aktorės teigimu, Ksena ir Gabriellė yra susituokusios.

Kadras iš serialo "Karingoji princesė Ksena", Lucy Lawless

L. Lawless ne tik pasirodė novatoriškos 2009 m. LGBT dramos „The L World“ dviejose serijose, bet ir dalyvavo įvairiuose LGBT renginiuose, išdidžiai remdama šią bendruomenę. 2017 m. ji netgi gavo apdovanojimą „Ally of the Year“ Australijos LGBTI apdovanojimų metu, o 2018 m. L. Lawless dalyvavo inauguracinėje Naujosios Zelandijos LGBTI apdovanojimų ceremonijoje kaip šio judėjimo ambasadorė.

Kalbėdama apie Ksenos padrąsinamojo pobūdžio įtaką lesbiečių bendruomenei, L. Lawless LGBT apibūdino kaip „jėgą gėrio vardan“, už kurią ji yra „nepaprastai dėkinga“. Moteris sakė: „Niekas už mūsų pasaulio ribų to nesupras ir neįvertins, bet aš žinau ir jie žino, kad tai buvo išminties suteikę potyriai.“

Muzikinė L. Lawless karjera

Bet kuris žiūrovas, atsimenantis nuostabias serialo apie karingąją princesę serijas, kuriose Ksena visai neblogai dainuodavo, tikriausiai seniai žino, jog aktorė yra išties neprasta dainininkė.

Tačiau galbūt nežinojote, kaip smarkiai jai patinka muzika. 2009 m. L. Lawless, kuri turi dainavimo muzikiniame teatre patirties, dalyvavo Australijos dainų konkurse „Celebrity Duets“.

Šiame projekte ji dainavo su tokiomis legendomis kaip Dionne Warwick ir Bonnie Tyler. Deja, finale ji pralaimėjo Alfonso Ribeiro, vaidinusio seriale „The Fresh Prince of Bel-Air“.

Beje, palyginti visai neseniai L. Lawless sugrįžo prie savo muzikinių šaknų – gimtojoje Naujojoje Zelandijoje nusifilmavo muzikiniame šou „Pleasuredome: The Musical“. Šou prodiusavo aktorės vyras. L. Lawless prisipažino „NZ Herald“, jog šis „didelis gėjiškas miuziklas“ yra kaip niekad aktualus, nes LGBT bendruomenei „iškilo didžiausia grėsmė nuo XX a. aštuntojo dešimtmečio“.

„Futbolininkų žmonos“

Panagrinėjus L. Lawless karjerą tampa akivaizdu, kad aktorė turi tikrą talentą komedijai ir nesibodi beskonybe. Abi šios savybės turėjo jai kaip reikiant praversti 2007 m., kai L. Lawless gavo Tanya Austin vaidmenį trumpai tegyvavusiame televizijos seriale „Futbolininkų žmonos“ („Football Wives“).

Šis serialas buvo JAV bandymas nukopijuoti britų draminę komediją „Footballer’s Wives“. ABC sukurtame seriale L. Lawless būtų vaidinusi su tokiomis televizijos žvaigždėmis kaip Jamesas van der Beekas ir Gabrielle Union. Deja, serialas buvo atšauktas net neprasidėjęs, o pirma serija virto televizijos filmu.

Serialo koncepcija buvo niekam tikusi. Pati L. Lawless pripažino, kad „Futbolininkų žmonoms“ trūko „pokštų ir beskonybės“. Kaip rašoma „TV Guide“, ABC gerokai pagražino L. Lawless personažą, kuris britiškoje versijoje buvo „antausių negailinti kokainą uostanti hiperseksuali vyrų žudikė“.

„Jie niekada nebūtų to parodę amerikietiškoje versijoje, juk ABC priklauso „Disney“. Pašalinus visą netinkamą elgesį, nebelieka serialo... „Futbolininkų žmonos“ mane išmokė vieno dalyko: dėl nieko negalima būti įsitikinus šimtu procentu“, – sakė aktorė.

Nenoras įstrigti praeityje

Nors moteris negali skųstis karjera pasibaigus serialui „Ksena: karingoji princesė“, tačiau neretai aktoriams būna siūlomi vienatipiai vaidmenys, šiuo atveju – stiprios ir nuožmios moters. L. Lawless atliko ne vieną panašų vaidmenį, pavyzdžiui, serialuose „Salemas“ („Salem“) ir „Spartakas“ („Spartacus“). Žinoma, ji akivaizdžiai didžiuojasi šiais vaidmenimis, tačiau žurnalui „Interview Magazine“ aktorė prisipažino, jog „tvirtos moters“ personažai nėra ją labiausiai dominantys.

L. Lawless ieško vaidmenų, kuriuos atlikdama galėtų apmąstyti savo gyvenimą ir tapatybę, kuri tikrai nėra panaši į karingosios princesės. „Būdamas menininku, nori galimybės patyrinėti save. Labiausiai didžiuojuosi vaidmenimis, kai įsikūnydavau į visiškai neįsimintinus personažus. Man patinka vaidinti moteris, kurios nėra stiprios, nes pati nesu jokia karė“, – atviravo aktorė.

„Battlestar Galactica“

L. Lawless mokslinė fantastika nėra svetimas pasaulis, todėl nieko nuostabaus, kad 2005 m. ji prisijungė prie serialo „Battlestar Galactica“ atnaujinime vaidinusių aktorių komandos. Pasirodžiusi antrojo sezono aštuntojoje serijoje, L. Lawless vaidino D’Anna Biers – Laivyno naujienų tarnybos bulvarinio laikraščio reporterę, filmuojančią visus įvykius be pagrąžinimų. Ši serija yra žavingai linksma ir nerūpestinga, tačiau jos pabaiga privertė išsižioti serialo gerbėjus. Paaiškėja, kad D’Anna Biers iš tikrųjų yra robotė.

Kadangi L. Lawless domisi filosofija, kai kurių gilesnių „Battlestar Galactica“ temų „religinis aspektas“ būtent ir paviliojo ją vaidinti seriale. Personažas D’Anna Biers yra „užvaldytas Dievo filosofijos“, pasakojo aktorė „Galactica.tv“. Jai patiko „reporterės“ sudėtingas ir smalsus charakteris. „Ji buvo fanatikė, nusikaltėlė, išdavikė, tačiau tam tikra prasme save vis tiek laikė didele patriote“, – aiškino L. Lawless.

Pergalingas vaidmuo

Be jokios abejonės, vienas mėgstamiausių L. Lawless vaidmenų pasibaigus „Ksenai: karingajai princesei“ – vienišos mamos Diane Lewis seriale „Parks and Recreation“. Aktoriaus Nicko Offermano personažas Ronas Swansonas ją beprotiškai įsimyli ir galiausiai veda. L. Lawless tvirtina, kad yra didžiulė „Parks and Recreation“ gerbėja, todėl gauti šį vaidmenį jai buvo nemaža pergalė. Ji net prisipažino, jog „R. Swansonas yra seksualus“ (tikriausiai nemažai moterų žavisi ūsuotais vyrais, dievinančiais sočius pusryčius ir viskį).

L. Lawless nusifilmavo tik 10 didelio populiarumo sulaukusios komedijos serijų 2012–2014 m., tačiau jos personažas buvo pagrindinis veiksnys, privertęs R. Swansoną pasitraukti iš komforto zonos. D. Lewis iš paniurusio viengungio jį pavertė paniurusiu vyru ir tėvu. R. Swansono personažas gavo tai, ko neturėjo anksčiau – „tikrus subrendusius santykius“.

Patvirtinusi, kad D. Lewis personažas labiausiai atitinka jos asmenybę iš visų įkūnytų veikėjų, L. Lawless taip pat pareiškė, kad itin mėgsta „Parks and Recreation“: ne tik matė visas serijas prieš pradėdama filmuotis, bet filmavimo metu net pataisė N. Offermaną dėl tęstinumo. „Nickas kažką pasakė [apie Duke Silver], ir aš iš karto supratau, jog jis suklydo“, – portalui IGN pasakojo L. Lawless.

Vestuvės su prodiuseriu

Keistojo kultinio režisieriaus Samo Raimi gerbėjai tikriausiai žino, kad jis mėgsta dirbti su tais pačiais žmonėmis. Nors Robertas Tapertas nėra toks garsus kaip, pavyzdžiui, Bruce’as Campbellas, visgi jis kartu S. Raimi prodiusavo siaubo filmus „Pagieža“ („The Grudge“), „Mirties namai“ („Don’t Breathe“), „Piktieji numirėliai“ („The Evil Dead“) ir, žinoma, serialą „Ksena: karingoji princesė“.

Regis, R. Tapertas ir L. Lawless vienas kitam padarė didžiulį įspūdį, nes 1998 m. „karingoji princesė“ ištekėjo už prodiuserio. Tai buvo jau antroji jos santuoka, pirmoji su vieno baro vadybininku Garthu Lawlwssu truko septynerius metus, susilaukė dukters. Su prodiuseriu jie yra susituokę iki šiol ir net kartu kuria projektus, augina du jųdviejų vaikus. 2011 m. L. Lawless vaidino S. Raimi ir R. Taperto seriale „Spartakas“, o 2015 m. gavo antraeilį vaidmenį seriale „Ešas prieš piktuosius numirėlius“ („Ash vs Evil Dead“). Tiesa, aktorė prisipažino, kad nelabai mėgsta filmą, pagal kurį buvo sukurtas serialas.

Savo nuomone apie „Piktuosius numirėlius“ ji pasidalijo duodama interviu portalui „Rotten Tomatoes“. Aktorė teigė, kad, būdama 17-os metų amžiaus, taip pasišlykštėjo kultine siaubo komedija, kad po liūdnai pagarsėjusios išprievartavimo scenos išėjo iš kino teatro salės. „Pasijutau mirtinai įžeista, todėl tiesiog atsistojau ir išėjau burnodama, jog filmo kūrėjai nekenčia moterų ir yra nesveiki, o filmas – šlykštus. Po 12 metų už vieno iš jų ištekėjau. Tai bent likimo posūkis.“

Vaidyba neapsiribojo

Nors L. Lawless lengvai galėjo imti vieną „kietos moters“ vaidmenį po kito ir nesukti galvos, aktorę domina ir kitos sritys, ne tik vaidyba ir populiarumas. Ji netgi sugrįžo į universitetą ir neakivaizdžiai studijavo filosofiją. 2012-aisiais duotame interviu moteris atskleidė, kad aktorystės keliu pasuko baigusi universitetą ir išmokusi tris kalbas. Visgi jos žinių, ypač filosofijos, troškimas buvo vėl sužadintas vėlesniu gyvenimo laikotarpiu, sudalyvavus Brazilijoje surengtoje Jungtinių Tautų konferencijoje apie darnų vystymąsi.

L. Lawless pareiškė, kad „labai nerimauja dėl klimato kaitos“ ir panoro nuodugniau susipažinti su įvairių politikos krypčių filosofija, pamačiusi „žmones, kurie tiesiog nori išgyventi iki kitų rinkimų, užuot ką nors pakeitę“. Aktorei kilo klausimas: „Kas yra teisinga visuomenė? Juk visi šie žmonės jaučiasi teisūs. Tad kas yra teisingumas?“

Studijuodama filosofiją, L. Lawless ne tik „įgijo daug naujų draugų, kuriems vos 18-a“, bet ir suprato, kad mokslai padėjo jai visose gyvenimo srityse: ji tapo ramesnė, laimingesnė ir geresnė aktyvistė. „Jeigu kovoji prieš naftininkus, politikus ar kitas grupuotes, reikia trupučio išminties, jog suvoktum, kad ne visada esi teisus, ne visada kalbi pagrįstai ir ne visada išklausai kitą pusę.“

Ekologiškoji „karingoji princesė“

L. Lawless neapsimetinėja, kad jai rūpi aplinkos apsauga. Ji yra atsidavusi aktyvistė ir 2012 m. net buvo „Greenpeace“ klimato ambasadorė. Akivaizdu, jog šios pareigos buvo suteiktos ne šiaip sau. Žvaigždė dalyvavo keliose protesto akcijose ir buvo suimta su kitais septyniais aktyvistais, nes užsiropštė ant „Shell“ naftos gręžimo laivo, protestuodama prieš planuojamas naftos telkinių gręžimo operacijas Arktyje.

Lucy Lawless

Tuo metu L. Lawless teigė, kad jos protesto priežastys buvo logiškos: „Esu nuoširdžiai įsitikinusi, kad atsinaujinantieji energijos ištekliai yra ateitis... Mums nebūtina iš atokiausių Žemės kampelių išsiurbti naftą iki paskutinio lašo. Reikia veikti sumaniai ir pradėti perėjimą prie švarios, ekologiškos ir tvarios energijos, o šiuo metu tai reiškia neleisti „Shell“ į Arktį.“

Po suėmimo duotuose interviu L. Lawless sakė, kad tebesididžiuoja savo veiksmais ir kad jos žinomumas (aktorė jį vadina „labai kvaila valiuta“) padėjo atkreipti visuomenės dėmesį į būtiną kovą su klimato kaita. Vėliau ji prisipažino kalta dėl nusižengimo, ir Naujosios Zelandijos teisėjas jai skyrė nedidelę baudą bei 120 valandų viešųjų darbų.

Keistas hobis

L. Lawless taip pat labai domisi realiais nusikaltimais ir net dalyvauja viešuose teismo posėdžiuose, jei tik pasitaiko tokia proga. Jos teigimu, tokiu būdu galima „daug sužinoti apie gyvenimą, visuomenę, teisingumą ir save“. Garsenybei patinka ir aptarinėti bylas su „policininkais ir žurnalistais“. Ši aistra pastūmėjo moterį vaidinti viename iš naujesnių projektų – „Acorn TV“ internetu transliuojamame seriale „My Life is Murder“.

Komedinio-kriminalinio serialo veiksmas vyksta Melburne, o L. Lawless vaidina šmaikščią buvusią Žmogžudysčių skyriaus detektyvę, kuri mėgsta kepti duoną, kalba viena iš trijų kalbų, kurias moka ir aktorė (vokiečių), ir narplioja sunkius nusikaltimus. Nieko nuostabaus, kad personažas toks panašus į L. Lawless, juk serialo autorė Claire Tonkin jį sukūrė turėdama omenyje būtent šią aktorę. „Ši veikėja turi daug man būdingų savybių. Man labai pasisekė,“ – sakė L. Lawless.

Nuotraukų albume - L. Lawless pokyčiai bėgant metams:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)