Pasaulyje vis sparčiau populiarėjant darbo vietų biure dalinimuisi ir darbui iš namų, o biurų miesto centre kainai kylant, „Nissan“ sukurtas koncepcinis biuras elektromobilyje ne tik parodo eNV200 modelio funkcionalumą, bet ir nupiešia vieną iš ateities darbo vietų variantų. Dar daugiau – šis konceptas parodo ir „Nissan“ kompanijos požiūrį į vis besikeičiantį žmogaus ir jo automobilio santykį.

„Nissan e-NV200“ jau ir taip yra protingas transporto priemonės pasirinkimas apie ateitį galvojančiui verslui, todėl tai buvo geras pagrindas pagaminti mobilią darbo vietą. Nekilnojamojo turto kainoms didžiuosiuose miestuose kylant į neregėtas aukštumas, o darbuotojo poreikiui būti vis mobilesniam, verslai jau dabar taikosi prie naujų sąlygų ir randa naujus būdus tai įgyvendinti“, – apie koncepcinį kūrinį kalbėjo „Fakto Auto“ marketingo vadovas Vaidotas Kviklys.

Visame pasaulyje bendradarbiavimo erdvių ir atviro biuro principu veikiančių veiklų pasaulyje vis daugėja, nes maži verslai ieško patogių ir pigesnių alternatyvų tradiciniams biurams miesto centruose. Norintiems turėti galimybę vieną dieną dirbti miesto centre, o kitą savo biurą perkelti į jaukų gamtos kampelį, biuras elektromobilyje gali būti vienas efektyviausių sprendimų.

„Mūsų specializacija – kurti išskirtines erdves neįtikėtinose vietose, bet dar neteko nieko daryti elektromobilyje. Turėdami omenyje šio elektromobilio draugiškumą aplinkai, norėjome kaip įmanoma geriau išnaudoti erdvę naudodami protingus ir apgalvotus sprendimus bei tvarias medžiagas ir efektyvias technologijas“, – apie šį projektą pasakojo „Studio Hardie“ įkūrėjas bei dizaineris Williamas Hardie.

Viskas ko reikia darbui ir dar daugiau

Vieno kilometro su „Nissan e-NV200“ kaina siekia vos kelis centus, už elektromobilio stovėjimą miesto centre taip pat nereikės mokėti, o jeigu teks savo biurą ant ratų palikti šalia esančioje įkrovimo stotelėje – gale sumontuotas susilankstantis dviratis, skirtas nuvykti tuos likusius kelis kilometrus iki reikiamo taško. „e-NV200“ bateriją įkrauti nuo nulio iki 80 procentų užteks pusės valandos, o pilna įkrova mieste galima nuvažiuoti iki 200 km.

Elektromobilio gale, net 4,2 kubinių metrų erdvėje įkurtame biure yra viskas, ko reikia šiuolaikiniam profesionaliam darbui. Biuro lankytojus pasitinka stilinga erdvė, kurios dydžio įspūdį sustiprina panoraminis stogas bei LED ąžuolinių grindų apšvietimas, kurio spalvą galima pasirinkti naudojant išmaniojo telefono programėlę. Priekinės sėdynės apsiūtos baltai, kad sutaptų su bendra interjero stilistika. Gale sumontuotos dvi kėdės, iš kurių viena gali būti perkelta arba prie išlankstomo kompiuterio stalo, arba prie vidurinio staliuko, prie kurio galima ne tik atlikti įvairius biuro darbus, bet ir surengti susitikimus. Tam, kad darbo dienos būtų lengvesnės, viename iš darbastalių sumontuota profesionalus kavos gaminimo aparatas.

Jeigu lauke geras oras, savo biuro erdvę iki begalybės galima praplėsti atidarius abiejose pusėse esančias slankiojančias duris, o atidarius automobilio galinę dalį biuro erdvę galima praplėsti ir su išsitraukiančiomis papildomomis grindimis. Šalia jau minėto kompiuterio su liečiamu ekranu ant išlankstomo staliuko rasite ir bevielę mobiliojo telefono įkrovimo stotelę, bevieles klaviatūrą ir pelę bei efektyviai erdvę išnaudojančias vietas, skirtas susidėti biuro reikmenims.

Šį unikalų elektromobolį galite apžiūrėti iki liepos 16d „Fakto Auto“ salone, Laisvės pr. 1, Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)