TS-LKD taryba patvirtino likusius kandidatus vienmandatėse apygardose: Mažeikių apygardoje -- vicemerę Liną Rimkienę, Mėguvos apygardoje - Palangos miesto tarybos narį Mindaugą Skritulską, į Danės apygardą perkeltas TS-LKD Klaipėdos skyriaus lyderis, buvęs kariuomenės vadas Arvydas Pocius, o Baltijos apygardoje patvirtintas Klaipėdos savivaldybės tarybos narys Audrius Petrošius. Šalčininkų-Vilniaus vienmandatėje apygardoje kandidatuos visuomenininkas, choristas Kristijonas Bartoševičius. Visi kiti vienmandatininkai buvo patvirtinti TS-LKD Tarybos elektroniniu balsavimu kovą ir gegužę.

Taip pat partija Taryboje tvirtino jau galutinį TS-LKD sąrašą – po sąrašo lyderių Ingridos Šimonytės ir Gabrieliaus Landsbergio korekcijomis.

Pirmame dešimtuke jiems buvo leidžiamą keisti vieną pozicją, antrame – dvi, trečiame – tris, tolesniuose – atitinkamai daugiau.

Sąrašo pakeitimus pristačiusi sąrašo lyderė paaiškino, kad labai norėjo, kad jų partijos sąrašas ir frakcija būtų kaip įmanoma labiau panaši į visuomenę.

„Jei visuomenėje yra pusė vyrų ir pusė moterų, kad pirmame dvidešimtuke norėjau, kad būtų, kiek galima pagal taisykles, daug moterų“, - aiškino I. Šimonytė.

Sąrašo lyderė dėstė, kad kiti žmonės, kurie susilaukė atskiro dėmesio, buvo tie, kurie dirbo prie programos, štabe, prie bendrų veiksmų, partijos senbuviai ir frakcijos nariai.

Bendru sutarimu sąrašo lyderiai kilstelėjo sąraše Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininką Gvidą Rutkauską ir medikę Jurgitą Sejonienę (pakelta į 70 vietą).

Taip pat sąrašo lyderiai nutarė vienmandatininkus, kurie buvo žemiau 73 vietos, kelti aukščiau.

Į pirmą septyniasdešimtuką nuspręsta pakelti parlamentarus Bronių Matelį ir Algį Strielčiūną.

Taip pat konservatoriai turės savo sąraše dvi naujas ryškias pavardes – L. Pociūnienės ir Valdo Rakučio.

Į pirmą dešimtuką pakilo viena iš programos autorių

Tas vienintelis galimas pakeitimas pirmame dešimtuke buvo – programos viena iš autorių Jurgitos Šiugždinienės pakėlimas į devintą vietą.

Antrame dešimtuke – į 15 vietą pakelta Laima Liucija Andrikienė, 20 – jauna parlamentarė Aistė Gedvilienė.

Trečiame dešimtuke atsidūrė L. Pociūnienė (29 vieta) ir G. Rutkauskas (30 vieta).

Ketvirtadme dešimtuke kilstelti parlamentaras Andrius Navickas (34 vieta), kaip I. Šimonytė apibūdino šį žmogų „vargo bitė“, partijos vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas (35) ir Seimo narė Rasa Petrauskienė (36).

Ketvirtame dešimtuke pakelta buvusio parlamentaro, Molėtų mero patarėjo Valentino Stundžio kandidatūra (38 vieta). Pakeitimų yra ir tolesnėse sąrašo pozicijose.