„Šiandien mūsų visų gyvenimo ritmas ir laikas yra tarsi pagreitintas, o šiuolaikinis žmogus tapo tiesiog neatsiejamas nuo nuolatinio skubėjimo ir bėgimo. Vis dėlto, kad ir kaip greitai lekiame, tačiau kokybės ir gardžių skonių ieškome visi. Prisiderinę prie šių modernaus dirbančio žmogaus poreikių sukūrėme inovatyvią dienos pietų koncepciją. Siūlydami vos per minutę patiekiamus išskirtinio šviežumo patiekalus, restoranai rinkoje unikalūs tuo, jog technologijų pagalba suderina iš pažiūros nesuderinamus dalykus – greitį, kokybę ir kainą“, – sako „iLunch Kaunas“ vadovas Justinas Žvigas.

Greiti pietūs, bet ne greitas maistas

Restoranų šūkis – greiti pietūs, bet ne greitas maistas. Visi patiekalai gaminami restorano virtuvėje, klientams juos patiekiant tiesiai iš konvekcinės krosnelės ar nuo grilio plokštumos. Siekiant išsaugoti gerąsias maistines savybes, patiekalai gaminami tik mažais kiekiais, o ir restorano darbo laikas apsiriboja dienos pietų valandomis – veikia nuo 11 iki 15 val.

iLunch Kaune

„Meniu koncepcija yra pagrįsta šviežumu ir vietoje gaminamu maistu. Patiekalų asortimentas keičiasi kiekvieną dieną, tad net ir nuolatiniai ar patys išrankiausi mūsų svečiai ras vis naujų pasiūlymų. Įprastai dienos pietų asortimentą sudaro trys sriubos, keturi karštieji patiekalai ir dvi salotos. Garnyrus ir kitus priedus klientas gali pasirinkti pagal savo norus ir nuotaiką – pasirinkimų sąraše tiek įvairios salotos ir kruopos, tiek ir bulvyčių variacijos. Galiausiai, kasdien meniu laukia ir po vieną iš visų laikų klientų mėgstamiausiųjų patiekalų sąrašo – savaitės dienų top‘ai“, – sako restorano vadovas.

Restorano vadovas skaičiuoja, jog klientams gali pasiūlyti per 200 skirtingų karštųjų dienos patiekalų variacijų. Dar – 120 sriubų ir apie 90 skirtingų salotų pasiūlymų. Tokiu būdu net ir kasdien restorane pietaujantiems, visada bus ką atrasti ir išbandyti.

„Patiekalai yra visiems puikiai žinomi, atkeliaujantys tiek iš lietuviškų, tiek iš užsienio gastronomijos tradicijų. Meniu lankytojai gali rasti ir cepelinų, ir kepsnių ar šnicelių, ir meksikietiškų troškinių bei kitų, gardžiai ir kokybiškai pagamintų klasikinių patiekalų. Kitaip tariant, to, ko įprastai ir norime dienos pietų metu“, – sako J. Žvigas.

Pietūs per vieną minutę

Didelio populiarumo sostinėje sulaukę restoranai lankytojų pamėgti ir dėl sutaupomo brangaus pietų laiko. Per keturias darbo valandas restorano salė ir lauko terasa gali aptarnauti net per 1 tūkst. lankytojų.

„Užsakymo zonoje įrengtos šešios išmaniosios planšetės, o greta jų – vienas didelis ekranas su dienos pietų meniu. Jei lankytojui atėjus visos planšetės yra užimtos, patiekalus jis gali išsirinkti dar ekrane, o vėliau tik sužymėti savo pasirinkimą užsakymo planšetėje. Dėl šios priežasties, net ir didžiausio piko metu užsakymui žmogus sugaiš ne daugiau nei kelias minutes. Tuo tarpu virtuvėje visi procesai yra taip optimizuoti, kad patiekalus paruošti darbuotojai gali vos per keliasdešimt sekundžių“, – savo inovatyvių dienos pietų restorano vadovas.

Patvirtinęs užsakymą ir apmokėjęs jį banko kortele, lankytojas gauna savo užsakymo numerį su kuriuo perėjęs prie maisto išdavimo konvejerio pasiima savo užsakymą. Restoranas veikia savitarnos principu, tad tiek maistą pasiimti, tiek pavalgius indus sugrąžinti ant tam skirto konvejerio klientai turi patys.

iLunch Kaune

„Apsilankęs mūsų restorane žmogus kokybiškai papietauja per maždaug 10-15 minučių. Tuo tarpu likusį pietų laiką jis gali išnaudoti kitoms malonios veikloms. Pavyzdžiui, pasivaikščioti gražiausiomis miesto gatvėmis ar susitikti su draugu ir ramiai atsigerti kavos greta esančioje aikštėje“, – pasakoja restorano vadovas.

Tiesa, ypatingai skubantys pietus vos per minutę gali pasiimti ir išsinešti į biurą, namus ar užsisakyti programėlių „Wolt“ bei „Bolt. Food“ pagalba. Sudarius atskirą susitarimą, didesnius kiekius porcijų restorano komanda gali kasdien pristatyti ir į nurodytą biurą. Klientų patogumui, kasdien meniu yra talpinamas restorano socialinių tinklų paskyrose.

Miesto traukos epicentre

Pirmojo „iLunch“ restorano Kaune savininkas pažymi, kad dėl puikiai sutvarkytos aplinkos ir infrastruktūros bei didelės biurų ir universitetų koncentracijos, pirmajam restoranui mieste neabejodami pasirinko Vienybės aikštę.

iLunch Kaune

„Verslo centrą „BLC“ ir Vienybės aikštę matome kaip nuostabiai atbundančią, istorinę ir Kaunui labai svarbią vietą. Šiuo metu ji tampa reprezentaciniu viso miesto veidu – čia vyksta šventės ir renginiai, miestiečių susibūrimai, šurmuliuoja tiek jauni, tiek vyresnieji, o restoranas būtent to ir siekia – būti integralia Kauno miesto veiksmo dalimi“, – sako J. Žvigas.

Restorano kuriama nauda miestiečiams ir Vienybės aikštėje dirbantiems džiaugiasi ir „BLC“ verslo centrą plėtojanti bendrovė.

„Mūsų tikslas – restoranų zonoje užtikrinti kuo didesnę maisto įvairovę verslo centro darbuotojams. Todėl čia atsidaręs naujo, bet jau pasiteisinusio formato greitų ir išmanių pietų restoranas neabejotinai bus patrauklus dėl galimybės taupant laiką skaniai papietauti ne tik nuomininkams, bet ir aplinkinėse įstaigose dirbantiems ar atnaujintoje Vienybės aikštėje laiką leidžiantiems miestiečiams“, – sako „BLC“ verslo centrą plėtojančios SBA bendrovės „Urban Inventors“ projektų vadovas Marius Prieskenis.