Tūkstantines žiūrovų minias gimtajame N. Džokovičiaus Belgrade (Serbija) ir Zadare (Kroatija) rinkęs „Adria Tour“ sukėlė infekcijos protrūkį.

Virusą pasigavo būrys žaidėjų: serbas Viktoras Troickis, bulgaras Grigoras Dimitrovas, kroatas Borna Čoričius.

Kai užsikrėtė ir pats N. Džokovičius, renginys galiausiai buvo nutrauktas.

Žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose 33-ejų tenisininkas susilaukė daug kritikos strėlių ir buvo kaltinamas neatsakingu elgesiu.

Nors pripažįsta, kad klaidų neišvengta, pats serbas tikina nesigailintis dėl savo iniciatyvos.

„Pastaruoju metu visur matau tik kritiką, ir didžioji dalis jos yra tiesiog kenkėjiška. Tai – ne šiaip kritikavimas, tai – raganų medžioklė. Kažkas turi būti atpirkimo ožys, ir geriausia, jei tai bus visiems žinomas žmogus.

Mano ketinimai buvo visiškai nekalti, norėjau humanitarinio renginio, kuriuo būtų galima pagelbėti žaidėjams ir Balkanų šalių federacijoms. Varžybas organizavome pagal visus įstatymus ir teisės aktų reikalavimus. Bet kai kurie aspektai galbūt galėjo būti sprendžiami kitaip, ir tai mums buvo pamoka“, – „Sportski žurnal“ sakė N. Džokovičius.

Praėjusią savaitę po antro iš eilės neigiamo koronaviruso testo jis atnaujino treniruotes.

Tačiau geriausias planetos tenisininkas dar negali pasakyti, ar žais „US Open“ turnyre, kuris turėtų startuoti rugpjūčio pabaigoje.

„Viruso plitimas JAV ir ypač Niujorke nekalba „US Open“ naudai. Vis dar nenusprendžiau, ar ten dalyvausiu“, – teigė triskart atvirojo JAV čempionato nugalėtojas.

Primename, kad kovą sustabdyti ATP ir WTA reitingo turnyrai atnaujinti turėtų būti liepos pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)