J. Deppas „nėra smurtautojas“, o kaltinimai smurtu, kuriuos pateikė jo buvusi sutuoktinė A. Heard, yra „visiškas melas“, pirmąją bylos nagrinėjimo dieną pareiškė aktoriaus advokatai, praneša news.sky.com.

Holivudo žvaigždė padavė į teismą „The Sun“ leidžiančią įmonę „News Group Newspapers“ ir jos vykdomąjį redaktorių Daną Woottoną dėl 2018 m. balandžio mėnesį paskelbto straipsnio, kuriame kalbama apie neva „nenuginčijamus įrodymus“, kad J. Deppas smurtavo prieš A. Heard. Šiuos kaltinimus aktorius atkakliai neigia.

Šiandien buvę sutuoktiniai susitiko teismo salėje. Jiedu atvyko atskirai ir vietoje apsauginių veido kaukių užsirišo skareles.

J. Deppo teisininkų komanda sakė, kad ši byla „nėra bandymas prisiteisti pinigų“, bet „noras apginti savo vardą ir atkurti suterštą reputaciją“. Jie taip pat tvirtino, kad 34-erių metų amžiaus A. Heard „išsigalvojo istorijas apie smurtą“ ir kad būtent ji buvo „smurtautoja“ judviejų santykiuose.

Aktoriaus advokatas Davidas Sherborne’as aiškino, kad „The Sun“ straipsnis prilygsta „puolimui visu frontu“ prieš J. Deppą, o juodinantys kaltinimai „smurtavus prieš žmoną yra labai rimti“.

„Straipsnio autorius kaip pavyzdžius pasitelkė gausybę kultūrinių ypatumų ir aktualijų, pavyzdžiui, judėjimą #MeToo, judėjimą „Time’s Up“ ir savo reputaciją suteršusį režisierių Harvey Weinsteiną, kad sustiprintų tariamus įrodymus, jog J. Deppas smurtavo prieš A. Heard, – sakė advokatas. – Šiuos kaltinimus aktorius kategoriškai neigia ir jau buvo paneigęs anksčiau, pasirodžius straipsniui. Jo pozicija yra aiški – A. Heard kaltinimai yra visiškas melas. J. Deppas nesmurtavo prieš A. Heard, tai ji smurtavo prieš jį.“

D. Sherborne’as taip pat apibendrino pagrindinius Holivudo garsenybei pateiktus kaltinimus smurtu šeimoje: „Jis nėra ir niekada nebuvo smurtautojas. Būtent A. Heard pradėdavo fizinius išpuolius, trenkdavo jam kumščiu, mušdavo jį (jis nelabai ką galėjo padaryti), tai ji buvo smurtautoja.“

Advokatas sakė, kad teismas gaus įrodymų, patvirtinančių šį teiginį.

Kalbėdamas apie „The Sun“ pasirodžiusį straipsnį, kurį parašė D. Woottonas, D. Sherborne’as teigė, kad jame „kartojami A. Heard kaltinimai ir kalbama apie „nenuginčijamus įrodymus“ jos naudai, siekiant iš anksto nuteikti milijonus skaitytojų prieš J. Deppą“.

Vėliau nuotoliniu būdu parodymus duos aktorės Vanessa Paradis ir Winona Ryder, buvusios J. Deppo partnerės, kurios tvirtina, jog jis niekada nesmurtavo, bei A. Heard draugės, teigiančios, kad matė, kaip aktorius mušė A. Heard.

D. Sherborne’as pabrėžė, kad „itin vienas kitam prieštaraujantys įrodymai yra bene pagrindinis šios bylos bruožas“ ir kad „nėra vidurinio varianto“.

„Viena šalis akivaizdžiai begėdiškai meluoja, – tęsė advokatas. – Arba įvairiausi A. Heard kaltinimai yra teisingi, ir J. Deppas nusprendė pradėti ilgą teismo procesą dėl šmeižto puikiai žinodamas, kad jokio šmeižto nėra, arba A. Heard viską išsigalvojo, bėgant metams papildydama savo pramanus naujomis detalėmis. Tokiu atveju J. Deppas teisingai padarė padavęs į teismą tokį įtakingą laikraštį, kad apgintų savo garbę, ką jau kalbėti apie padarytą žalą jo, kaip aktoriaus karjerai, kuri galėjo būti sužlugdyta. Verta susimąstyti: kam jam veltis į teisinius reikalus, jeigu iš tikrųjų yra kaltas? Bet tai nuspręs teismas. Arba J. Deppas yra kaltas ir ne kartą buvo pakėlęs ranką prieš A. Heard ir ją sunkiai sužalojo, arba jis buvo klaidingai apkaltintas baisiais dalykais.“

Pildoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)