„Gavome informaciją, išties situacija valdoma, prognozės pakankamai aiškios. Mes pasirengę vienaip ar kitaip reaguoti į tam tikrą situaciją, kad būtų apsaugoti mūsų nacionaliniai saugumo interesai“, - po uždaro NSGK komiteto posėdžio žurnalistams sakė D. Gaižauskas.

Jame buvo kalbama apie investicijas strateginiuose Lietuvos sektoriuose ir ekonominių santykių plėtojimą su trečiosiomis šalimis.

D. Gaižauskas nesiėmė plačiau komentuoti įtartinų investicijų, tačiau sakė, kad yra užsibrėžtos tam tikros raudonos linijos, kurių peržengti nebus galima.

„Bet kurioje ES valstybėje vyksta tam tikri procesai, pvz. Kinija mato savo tam tikras pozicijas, tačiau mes vertiname situaciją ir tikrai turime užsibrėžę tam tikras raudonas linijas, kurių neperžengsime ir tikrai neleisime jų peržengti kitoms valstybėms, kurios galėtų vienaip ar kitaip daryti poveikį mūsų nacionaliniam saugumui“, - sakė D. Gaižauskas.

Konkrečiai jis atsisakė nurodyti „raudonas linijas“. „Kol kas nenorėtume įvardinti“, - sakė NSGK pirmininkas. Jis patvirtino, kad yra domimasi tokiomis Lietuvos sritimis, kaip energetika, kibernetinis saugumas, skaitmeninės technologijos, uostai ir taip toliau.

NSGK nariai, pasak jo vadovo, uždarame posėdyje domėjosi kaip Valstybės saugumo departamentas, karinė žvalgyba, Užsienio reikalų ministerija „mato tam tikrus procesus, ketinimus investuoti į mūsų strateginius objektus, kaip vertina rizikas, kaip derina tarpusavyje informacijos pasikeitimą‘.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)