Prekyba stabdoma Lietuvos banko siūlymu dėl „Grigeo“ nepateiktos audituotos metinės informacijos ir bus atnaujinta ją viešai paskelbus, pranešė Vilniaus birža.

„Grigeo“ birželio 30 dieną informavo, kad bendrovės ir jos grupės įmonės „Grigeo Klaipėda“ 2019 metų finansinių ataskaitų audito procesas dar nėra baigtas, todėl ji nebus paskelbta liepos 1 dieną, kaip buvo nurodyta balandžio 7 dieną išplatintame „Grigeo“ pranešime. Tuomet įmonė teigė, kad audito procesui įtakos turi koronaviruso krizė.

„Audito įmonė „KPMG Baltics“ nėra pabaigusi bendrovės ir „Grigeo Klaipėda“ metinių finansinių ataskaitų už 2019 metus audito dėl reikalavimų auditoriui atlikti papildomą darbą, susijusį su „Grigeo Klaipėda“ galimai netinkamu nuotekų tvarkymu“, – teigiama antradienį išplatintame „Grigeo“ pranešime.

Pasak jo, audituotų konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2019 metus ir auditoriaus išvada bus paskelbta bei sprendimas dėl „Grigeo“ akcininkų susirinkimo, kuriame turės būti tvirtinama 2019 metų finansinė atskaitomybė bei pelno paskirstymas, sušaukimo bus priimtas ne vėliau kaip iki liepos 15 dienos.

Pelno paskirstymo projekto bendrovė kol kas nėra paskelbusi.

„Grigeo“ grupė pernai uždirbo 13,233 mln. eurų neaudituoto konsoliduoto grynojo pelno – 7,76 proc. mažiau nei 2018 metais (14,347 mln. eurų), jos konsoliduotos pajamos siekė 140,274 mln. eurų ir buvo 1,6 proc. mažesnės (142,546 mln. eurų).

Įmonių grupę sudaro pagrindinė bendrovė „Grigeo“ ir jos antrinės bendrovės „Grigeo Packaging“, „Grigeo Baltwood“, „Grigeo Klaipėda“, „Mena Pak“, „Grigeo Recycling“ bei Latvijos „Grigeo Recycling“

Kovo pabaigoje 43,5 proc. „Grigeo“ akcijų priklausė Gintauto Pangonio valdomai „Ginvildos investicijai“, dar 13,07 proc. – Irenai Onai Mišeikienei.

„Grigeo“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją