„2020 m. pavasaris suteikė mums pamoką, kurią išmokome: turime turėti planą, ką daryti pasaulinės krizės atveju, todėl mes pritaikėme konkurso taisykles tokioms situacijoms. Privalome tapti lankstesni ir įnešti pokyčių, keisti netgi patį konkurso formatą ir tai, kaip mes organizuojame renginį šiais iššūkių kupinais laikais“, – sakė naujasis „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdantysis vadovas Martinas Osterdahlis.

„Būdami didžiausio pasaulyje tiesiogiai transliuojamo muzikinio renginio organizatoriai, esame vieningi ir pasiryžę įgyvendinti savo misiją: sugrąžinti konkursą, išrinkti naują nugalėtoją ir perduoti konkurso rengimo teises naujajam transliuotojui ir tų metų konkurso šeimininkui. Šie elementai išsaugoti mūsų DNR, tai yra mūsų paveldo dalis“, – pridūrė M. Osterdahlis.

2021 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso taisykles patvirtino Standartų grupė – konkurso valdyba. Jos buvo išplatintos Europos transliuotojų sąjungos (EBU) narėms, norinčioms dalyvauti kitų metų renginyje, rašo eurovision.tv.

Standartų grupė nusprendė, kad tarp priemonių, užtikrinsiančių „Eurovizijos“ dainų konkurso tvarumą, bus vienerių metų bandomasis laikotarpis draudimo, numatančio, kad pritariamojo vokalo partijos negali skambėti iš įrašo, panaikinimui.

Už šio pokyčio slypinti mintis – suteikti dalyvaujantiems transliuotojams galimybę išnagrinėti naujas kūrybines idėjas, 2021 m. keliauti su mažesne delegacija ir sumažinti techninę naštą, tenkančią konkurso rengėjui.

Tai taip pat leis dainų kūrėjams ir prodiuseriams pateikti savo kūrinius taip, kad šie kuo mažiau nutoltų nuo savo originalios kompozicijos ir, svarbiausia, užtikrins, jog, bėgant laikui, konkursas keičiasi.

„2013-aisiais ir 2016-aisiais, kai buvau Švedijoje nacionalinio transliuotojo SVT rengto „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdantysis prodiuseris, mes įgyvendinome pokyčius dėl dainų skambėjimo pasirinkimo tvarkos, o vėliau – dėl balsavimo rezultatų pateikimo būdo. Abu šie vieno seniausių televizijos pramogų formato pakeitimai padėjo sukurti įdomesnį reginį žiūrovams“, – pasakojo M. Osterdahlis.

Pritariamųjų vokalų panaudojimas bus visiškai pasirenkamas dalykas. Kiekviena delegacija galės pasirinkti, ar jų pritariamieji vokalai bus ant scenos, ar skambės iš įrašo. Gyvai skambančių ir įrašytų pritariamųjų vokalų derinys taip pat bus leidžiamas.

Visos pagrindinės vokalo partijos ir toliau privalės būti atliekamos gyvai.

„Keisdami taisykles, visada pirmiausia galvojome apie tai, kaip išlaikyti autentiškumą ir konkurso grožį“, – pabrėžė M. Osterdahlis.

Neseniai paskelbus tikslias 2021 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso datas, Nyderlandų komanda, susidedanti iš Nyderlandų visuomeninio transliavimo fondo NPO, vienos iš visuomeninio transliavimo organizacijų NOS ir nacionalinio transliuotojo AVROTROS, drauge su Europos transliuotojų sąjunga ėmėsi intensyvaus kitų metų renginio planavimo ir pasirengimo galimoms nenumatytoms aplinkybėms.

„Privalome prisitaikyti net ir tuo atveju, jei, kaip visi norėtume, turėsime galimybę įgyvendinti pagrindinį scenarijų – tokį konkursą, kurį pažįstame ir mėgstame: sausakimšoje arenoje su gerbėjais ir delegacijomis“, – pažymėjo M. Osterdahlis.

„Tokia mano misija – turiu užtikrinti, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas išliktų dinamiškas, bet išlaikęs savo tradicijas, vertybes ir istoriją, o prieš mane buvęs Jonas Ola Sandas kartelę užkėlė aukštai. 2021-aisiais konkursą sugrąžinsime visam laikui“, – užtikrino M. Osterdahlis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)