„Delfi“ duomenimis, birželio 28 dieną policija gavo pranešimą, kad Grigiškėse buvo įvykdytas seksualinis nusikaltimas prieš jauną vaikiną.

Įvykio vietoje policijos pareigūnai sulaikė du įtariamuosius (gim. 1999 m. ir 1996 m.). Kaip redakcijai pavyko sužinoti, įvykio vietos apžiūros metu buvo rasta ir narkotinių medžiagų, kaip įtariama, „žolės“.

Pirminiais duomenimis, kraupus nusikaltimas buvo įvykdytas prieš 2000 metais gimusi vyrą, jis buvo išprievartautas analiniu būdu.

Vilniaus policija atsisakė teikti informaciją apie šį įvykį, nes tokio pobūdžio nusikaltimai nėra viešinami žiniasklaidai. Vis dėlto „Delfi“ pavyko susisiekti su šiam įvykiui vadovaujančia prokurore Kristina Rekertiene.

Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė K. Rekertienė taip pat teigė, kad jokių komentarų dėl seksualinio nusikaltimo Grigiškėse neteiks. Patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas.

„Ikiteisminis tyrimas nesenai pradėtas ir tikrai jokios informacijos negaliu pateikti“, – „Delfi“ komentavo prokurorė K. Rekertienė.

Įtariamasis tarnauja kariuomenėje

Pasirodo, kad kraupaus nusikaltimo įvykdymu yra įtariamas karys. Lietuvos kariuomenė „Delfi“ patvirtino, jog žino apie šį įvykį. Kariuomenės atstovas teigė, kad įtariamasis yra profesinės karo tarnybos karys, jis nuobaudų per savo tarnybą nėra gavęs.

Kadangi šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, kariuomenėje vidaus tyrimas įtariamojo atžvilgiu nebus atliekamas. Kariuomenės atstovas teigė, jeigu teismas pripažins karį kaltu, profesinės karo tarnybos sutartis su juo iškart bus nutraukta.

Be viso to paaiškėjo, kad prokurorė dėl kario suėmimo nesikreipė į teismą. Kariuomenėje informavo, kad jis toliau vykdys profesinę tarnybą.

Įtariamieji nėra kalti, kol teismas neįrodė jų kaltės.