„Šiek tiek ilgiau, nei buvo planuota, užtruko Registrų centro suplanuotų informacinių technologinių sprendimų diegimas ir turim tam tikros informacijos, kad gali ne visos vaistinės nuo liepos pirmos dienos būti spėjusios susiderinti savo sistemas, gali kilti tam tikrų sunkumų, kurie, tikimės, ilgiausiai per savaitę bus pašalinti“, – spaudos konferencijoje Seime antradienį sakė ministras.

Anot jo, kiekviena technologinė naujovė reikalauja „tam tikro laiko, susiderinimo“.

„Norim iš karto atsiprašyti, norim paprašyti kantrybės ir supratimo. (...) Tikimės, kad tų sunkumų nekils, bet jeigu kiltų, norime iš anksto apie juos įspėti. Žinome, kad dabar ir Registrų centras, ir vaistinės tikrai labai intensyviai dirba sistemas testuodami ir derindami“, – teigė ministras.

75 metų sulaukę ir vyresni asmenys bei asmenims, kuriems nustatytas 0–25 procentų darbingumo lygis, nemokai kompensuojamus vaistus gaus nepriklausomai nuo jų pajamų. Sunkiai besiverčiantys senjorai ir kiti neįgalieji priemokos mokėti neturės, jei gaus mažas pajamas.

Anot ministro, šiuo metu mažomis laikomos 257 eurų neviršijančios pajamos.

SAM skaičiuoja, kad iki metų pabaigos priemokų už vaistus kompensavimas valstybei kainuos apie 3,7 mln. eurų, o ši naujovė palies apie 250 tūkst. žmonių Lietuvoje.