Prašymas apsaugoti nuo bankroto buvo pateiktas praėjus trims mėnesiams po to, kai „Cirque du Soleil“ laikinai nutraukė pasirodymus visame pasaulyje, skelbia portalas people.com, cituodamas CNN.

„Pastaruosius 36-erius metus „Cirque du Soleil“ buvo labai sėkminga ir pelninga organizacija, – pareiškime nurodė „Cirque du Soleil Entertainment Group“ vykdomasis direktorius ir prezidentas Danielis Lamarre’as. – Vis dėlto dėl COVID-19 buvome priversti laikinai sustabdyti visus pasirodymus ir negavome jokių pajamų, todėl vadovybė turėjo imtis ryžtingų veiksmų, kad apsaugotų cirko ateitį.“

„Cirque du Soleil“ atstovas spaudai ne iš karto sureagavo į „People“ prašymą pakomentuoti situaciją.

Norėdama išspręsti finansinius sunkumus, „Cirque du Soleil Entertainment Group“ sudarys pirkimo sutartį su esamais akcininkais TGP, „Fosun“ ir „Caisse de dépôt et placement du Québec“. Pinigų paskolins ir „Investissement Québec“, teigiama pranešime spaudai.

Akcininkai, arba „rėmėjai“, įsigis įmonės turto ir akcijų bei suteiks paskolų, siekiant įsteigti du 20 mln. JAV dolerių vertės fondus, skirtus padėti paveiktiems darbuotojams ir nepriklausomiems rangovams. Sudaryta sutartis bus laikoma „mažiausiu priimtinu pasiūlymu“, kuris bus taikomas varžytinėse, norint pritraukti daugiau investuotojų ir „gauti didžiausią įmanomą vertę“.

Be to, akcininkai skirs 300 mln. JAV dolerių „sėkmingai restruktūrizuoto verslo veiklai užtikrinti ir finansinei paramai paveiktiems „Cirque du Soleil“ darbuotojams bei partneriams teikti“. Rėmėjai taip pat prisiims dalį įmonės „skolinių įsipareigojimų“, pavyzdžiui, bilietus įsigijusiems asmenims, kurie nori atgauti pinigus už atšauktus pasirodymus.

Be minėtųjų finansinių priemonių „Cirque du Soleil“ paskelbė dar vieną naujieną: bus atleista maždaug 3 480 darbuotojų, išleistų neapmokamų atostogų kovo mėnesį. Cirko teigimu, šis sprendimas yra „svarbus žingsnis atliekant restruktūrizaciją ir planuojant tęsti veiklą“.

Darbo netekusiems žmonėms bus išmokėtos kompensacijos, įskaitant išmokas už nepanaudotas atostogas ir kitas priklausančias išmokas, tačiau tikimasi „didžiąją dalį“ atleistųjų vėl pasamdyti, kai bus nutrauktas privalomas karantinas ir vėl bus galima rengti pasirodymus.

„Kadangi šou Las Vegase ir Orlande turėtų būti atnaujinti anksčiau už kitus cirko vaidinimus, padalinio „Resident Shows“ artistai ir pagalbinis personalas nebus atleisti, siekiant kuo greičiau tęsti pasirodymus, kai tik bus panaikinti būriavimosi draudimai“, – tvirtinama pranešime spaudai

„Cirque du Soleil“ paprašė potencialių varžytinių dalyvių „įvardyti savo ketinimus atleistų darbuotojų atžvilgiu“, pateikti pasiūlymą, kurį sudarytų ir finansinė kompensacija tokiems darbuotojams, bei nurodyti, kaip jie ketina išsaugoti įmonę Kvebeke ir atkurti veiklą tarptautiniu mastu.

„Pirkimo sutartis bei turto pardavimo ir investavimo procesas suteikia galimybę cirkui pasinaudoti Apsaugos nuo kreditorių įstatymu ir tapti stipresne įmone“, – kalbėjo D. Lamarre’as.

„Didelės rėmėjų investicijos, įskaitant papildomas lėšas paveiktiems darbuotojams, rangovams ir svarbiausiems partneriams, kurie visi yra reikalingi, kad „Cirque du Soleil“ sugrįžtų, atspindi mūsų bendrą tikėjimą šio prekių ženklo tvirtumu ir ilgalaikiu potencialu, – tęsė cirko vadovas. – Nekantrauju atkurti mūsų veiklą ir vėl kartu rengti magiškus „Cirque du Soleil“ spektaklius milijonams gerbėjų visame pasaulyje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)