„Apskritai galima sakyti, kad karantinas nepadarė jokios įtakos įmonių ir organizacijų steigimui – šiemet per minėtą laikotarpį (3 mėnesius) iš viso įregistruoti 3109 nauji juridiniai asmenys. 2019 m. analogišku laikotarpiu – 3370. Tai galbūt lėmė ir tai, kad naują juridinį asmenį nesunkiai įregistruoti galima ir internetu, tai užtrunka vos 1 darbo dieną. Skaičiuojame, kad 3 iš 4 naujų juridinių asmenų būna įregistruojami elektroniniu būdu“, – rašoma „Registrų centro“ pranešime.

Tuo pačiu „Registrų centras“ atrinko ir išradingiausias įmones, kurių pavadinimai pasirodė patys originaliausi.

„Panašu, kad karantinas atvėrė dar iki šiol nematytus steigėjų originalumo ir išradingumo klodus. Kaip įprasta, dažniausiai akį patraukiančius pavadinimus renkasi mažųjų bendrijų steigėjai, tačiau netrūksta ir įdomių kitų teisinių formų juridinių asmenų pavadinimų“, – rašoma pranešime.

„Registrų centras“ praneša atrinkęs 35 originaliausius per karantiną įregistruotų įmonių pavadinimus. Už labiausiai patikusį galite balsuoti apklausoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)