Iždo departamento pranešime sakoma, kad jo Užsienio lėšų kontrolės biuras (OFAC) įveda sankcijas keturioms bendrovėms ir keturiems pardavimų agentams, tęsiant griežtosios linijos politiką prieš įmones, kurios, kaip manoma, finansuoja Irano revoliucinę gvardiją arba „destabilizuojamą elgesį“ visame pasaulyje.

„Irano režimas toliau naudoja iš metalo gamintojų ir pardavimų užsienyje agentų gaunamą pelną destabilizuojamam elgesiui visame pasaulyje“, – rašo iždo sekretorius Steven Mnuchinas.

„Jungtinės Valstijos lieka įsipareigojusios izoliuoti Irano ekonomikos svarbiausius sektorius, kol tokių sektorių pajamos vėl bus nukreiptos Irano žmonių gerovei“, – pridūrė jis.

Sankcijos bus taikomos Irano metalurgijos milžinės „Mobarakeh Steel Company“, kaip nurodo Iždo departamentas, sukuriančios 1 proc. šalies bendrojo vidaus produkto, penkioms antrinėms įmonėms. Keturios jų yra pardavimų agentės, veikiančios Vokietijoje arba Jungtiniuose Arabų Emyratuose, o dar viena yra gamybos antrinė įmonė, įsikūrusi Irane.

Be to, sankcijų paskelbta trims aliuminio, plieno ir geležies gamintojoms Irane, anot Iždo departamento, kasmet uždirbančioms milijardus dolerių iš pardavimų ir eksporto.

OFAC taip pat įvedė sankcijas vienai Kinijoje ir Honkonge įsikūrusiai įmonei, aprūpinančiai Iraną grafitu.