Tinklalapis „Bright Side“ sudarė sąrašą netinkamų maitinimo įpročių, kuriais tėvai daro neigiamą įtaką vaikams.

Papirkinėjate vaiką desertu

Jei šitaip elgiatės, vaikui susidaro įspūdis, kad yra blogas ir geras maistas, taigi vaikas ima nepalankiai žiūrėti į rimtus patiekalus.

Verčiate valgyti

Tyrimai rodo – vertimas vaiką valgyti gali atbaidyti, ir ateityje vaikas neigiamai vertins maistą, kurį buvo verčiamas valgyti.

Visiškai neperkate užkandžių

Tyrimų duomenimis, jei namuose visiškai nėra užkandžių, vaikams jie atrodo labai viliojamai ir kur nors svečiuose jie be saiko jų prisivalgys. Geriausia nupirkti sveikų užkandžių ir laikyti juos vaikams pasiekiamose vietose.

Patiekiate per dideles porcijas

Atsiminkite, kad vaiko skrandis mažesnis už suaugusio žmogaus skrandį, taigi nepersistenkite su porcijomis, antraip vaikas įpras persivalgyti, jam gali susiformuoti neigiamų valgymo įpročių.

Neskatinate vaikų kartu gaminti valgį

Pasak mitybos specialistų, svarbu įtraukti vaikus į valgio gaminimo procesą – kartu pirkti maistą, kartu gaminti pietus ar vakarienę.

Neleidžiate vaikams žaisti su maistu

Tyrimai rodo – vaikai su didesniu apetitu valgys, jei jiems bus leidžiama pažaisti su maistu.

Nepasistengiate, kad vaikų patiekalai būtų spalvingi

Vaikai su didesniu apetitu valgys spalvingus patiekalus. Galite papuošti valgius šypsenėlėms ar pan.

Patys esate labai išrankūs maistui

Jeigu patys tėvai demonstruoja didelį išrankumą maistui, didelė tikimybė, kad taip elgsis ir jų vaikai. Dėmesio, tėvai, neužsisakykite kavinėse vieno ir to paties patiekalo.

Leidžiate vaikams valgyti, žiūrint televizorių

Tyrimų duomenimis, trečdalis tėvų leidžia vaikams valgyti, žiūrint televizorių. Tai nesveika, be to, suvalgoma apie 10 proc. daugiau kalorijų.

Akcentuojate vaikams, kad laikotės dietos

Kai mažas vaikas mato, kad kažkuris iš tėvų laikosi dietos, didėja rizika, kad ateityje jis turės valgymo sutrikimų.

Apdovanojate vaiką maistu

Tyrimų duomenimis, tai vėliau gyvenime gali peraugti į emocinį valgymą.

Duodate vaikams per daug užkandžių

Nesveika duoti vaikams daug užkandžių, nes paskui jie nebenorės valgyti rimtų patiekalų. Rekomenduojama neduoti vaikams daugiau nei 2 100 kalorijų vertės užkandžių per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)