„Manęs karantinas nei kiek nepaveikė. Mes iš karto nusprendėme siūti kaukes. Pas mus dar nieko per daug nebuvo, o aš jau žinojau, kad gali būti“, – sakė Juozas ir pridūrė, kad šį laikotarpį jis vertino dviprasmiškai. Pasak garsaus dizainerio, ne visi priimti sprendimai jam atrodė logiški ir teisingi.

Socialinių tinklų gyvenime aktyviai dalyvaujantis J. Statkevičius neslepia, jog jo ir mamos santykiai – puikūs. Vyras dažnai užsuka pas mamą į svečius, kur jį visada pasitinka su gardžiais patiekalais.

„Kaip aš nevalgysiu mamos patiekalų? Jie gi patys skaniausi. Išvažinėjau pusę pasaulio, valgiau geriausiuose restoranuose, bet mamos gaminto maisto niekas nepakeičia. Malonu, kad mama specialiai man padaro, – prisipažino dizaineris. – Juk įžeistum žmogų, jei jis tau gamina pusę dienos, o tu nevalgai.“

Juozas sako, kad vienas mėgstamiausių mamos gamintų patiekalų – keksas. Tik jį, pasak žinomo vyro, vėliau tenka išprakaituoti.

„Aišku, patinka ir kugelis, visi tie bulviniai lietuviški patiekalai. Aišku, valgau silkutę, šaltibarščius, cepelinus“, – mėgstamiausius patiekalus vardijo Juozas.

Rūpintis savimi dizaineriui itin svarbu. Pasak Juozo, jis – dažnas grožio salonų lankytojas. Grožio procedūras vyras reguliariai atlieka nuo 30 metų.

„Būtų juokinga, jei penkiasdešimtmečiui nebūtų nei vienos raukšlelės. O plastinės operacijos, mano manymu, yra mūsų laikų stebuklas. Anksčiau visos didinosi krūtines, dabar visos mažinasi. <...> Aš džiaugiuosi, kad tokių dalykų yra. Tai yra tarsi vizualioji kultūra – kas norėtų matyti sudribusį, seną diedą?, – „Delfi TV“ laidoje kalbėjo Juozas. – O dėl mano putlių lūpų – kaip įrodymą rodau visiems savo tėvo nuotrauką ir sakau, kad niekada jokiam gydytojui neleisčiau liestis prie mano lūpų. <...> Man atrodo, kad aš estetikos turiu pakankamai ir negąsdinu žiūrovų ekrane.“

Užsiminus apie ydingas charakterio savybes, dizaineris prisipažino tikrai tokių turintis.

„Man reikia visko šiandien, dabar. Labai gaila laiko. Nors galiu pragulėti visą dieną žiūrėdamas į lubas, bet sugalvoju tiek, kad paskui mėnesį man nereikia nieko galvoti. Guliu ir užsirašinėju. O dėl savybių – galėčiau būti taktiškesnis, nejuokinti arba neerzinti žmonių, nes tikrai moku tai daryti“, – šyptelėjo pašnekovas.

Ne paslaptis, kad į Juozo madų šou susirenka garsiausi modeliai. Dizaineris sako, jog su daugeliu jų palaiko gražią draugystę, o kai kurioms padėjo pasiekti madų pasaulio aukštumas.

„Jos man sako – jeigu ne tu, aš niekada nebūčiau tokia manekenė. <...> Man tas labai patinka, man įdomu. Jūs nepatikėsite – aš negaliu ramiai eiti gatve. Jeigu ne „selfie“ su kažkuo, tai visada „aš tada buvau, aš mačiau tave, man patiko“. Visą laiką padėkos, – atsivėrėJuozas. – Man labai smagu dirbti su Dalia, taip pat su kitais operos žmonėmis. <...> Surinkau medžiagą, padariau knygą, dar yra kvepalai, dar yra žvakės, yra kojinės – milijonas dalykų, kurie maitina mano mados namus, kurie gali padėti išmokėti atlyginimus. Aš tikrai nesėdžiu rankų sudėjęs. Man patinka dirbti, esu darboholikas.“

Paklaustas, kuri moteris jam atrodo stilingesnė – Mišelė Obama ar Melania Trump – dizaineris buvo atviras.

„Vienareikšmiškai – Melania Trump. O Obama yra labai demokratiška. Nepamirškime, visgi juodųjų ir baltųjų žmonių skonis yra skirtingas. Gal jūs galvosite, kad aš koks rasistas, bet yra kiti rimtai, kiti kūno „vaibai“, jie kitaip rengiasi. Pažiūrėkit, ant juodo tie drabužiai atrodo nuostabiai, o kiek balti beimituotų juodukų stilių, niekada taip nesigauna – kaip silkė be druskos. Atleiskite, jau taip yra“, – šyptelėjo žinomas vyras.

Tiesa, pasiteiravus apie lietuvių atlikėjų Monique ir Monikos Marijos stilių, dizaineris buvo kiek skeptiškas.

„Ta pati suknelė, tik kita panelė. Reikėtų truputėlį daugiau charakterio. <...> Geriau klauskite, Lady Gaga ar Madonna. Visų pirma, jos abi turi nepaprastą stilių. Mandonna yra šitiek metų ant bangos. Visada. Jai 62 metai. Figūra – puiki. O čia, mergaitės jaunos, bet jau viršsvoris matosi“, – atvirai kalbėjo J. Statkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)