Po 12 val. Bernardinų bažnyčioje įvykusių mišių urna su primadonos palaikais aidint garsiems plojimams buvo išnešta iš bažnyčios. Jautrią akimirką ašarą braukė ne tik artimieji, bet ir kiti pagarbą velionei bei jos šeimai atidavę gedintieji.

Urną vežantis automobilis ir didžiulė minia iš paskos pajudėjo Vilniaus gatvėmis. Susirinkusieji į Antakalnio kapines išvyko tarti paskutinį „sudie“.

Prie šviesaus atminimo atlikėjos kapo artimieji dalijosi širdį virpinančiais prisiminimais. Bene jautriausia ir pakiliausia akimirka Menininkų kalnelyje buvo tuomet, kai E. Kučinskas dar kartą visų paprašė paploti primadonai ir uždainavo plačiai žinomą „Už tuos, kurie...“ dainą.

Laidotuvėse buvo galima sutikti ir kitus žinomus žmones, tarp kurių – Liveta ir Petras Kazlauskai, Vytenis Pauliukaitis, Vidas Mačiulis, Viktoras Malinauskas, Judita Leitaitė bei kt.

Delfi primena, kad nors N. Paltinienė mirė vasario 29-ąją Vokietijoje, atsisveikinti su soliste ją pažinoję žmonės galėjo tik po kelių mėnesių – birželį. Taip nutiko dėl šalyje ir kitose pasaulio valstybėse įsigalėjusios koronaviruso pandemijos, kurios metu buvo paskelbtas karantinas.

Ilgą laiką į Lietuvą atvykti negalėjo ne tik Nelly vyras Arvydas, bet ir dainininkės palaikai. Laimei, karantinui sušvelnėjus, gegužę urna su moters pelenais iš Vokietijos sėkmingai pasiekė Lietuvą. Netrukus į Vilnių atvyko ir velionės sutuoktinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)