Tačiau man uždrausta meilė – uždrausta meilė sau. Juk viskas nuo to ir prasideda. Mes nemylime savęs tiek, kiek turėtume mylėti. Mūsų menka meilė sau mums draudžia mylėti kitus. Ji mums draudžia pamilti tuos žmones kurie mus be galo myli. Tai nutiko ir man.

Esu 26 metų moteris. Gyvenau užsienyje 7 metus. Prieš išvykstant gyventi ir mokytis Danijoje, Vilniuje susipažinau su vaikinu, kuris ligi šiol mane priverčia jaustis taip, kaip tada pirmą kartą, kai susitikome.

Juokinga, nes susipažinome per dar tuomet labai populiarių internetinį puslapį Draugas.lt. Grįžtant atostogų į Vilnių visuomet susitikdavome, bendravome ir nepaleidome vienas kito. Abu vienas kitam jautėme tą patį. Aš tai jaučiau, žiūrėdama jam į akis. Dar iki šiol atsimenu jo mylintį žvilgsnį.

Prieš metus grįžau gyventi į Lietuvą. Viena iš mano grįžimo priežasčių buvo Jis ir faktas, kad mes pagaliau galėsime būti kartu. Pagaliau po tiek metų mes galėsim kurti savo ateitį. Viskas, žinoma, iš pradžių buvo smagu, gražu ir spalvota.

Tačiau, atėjo laikas, kai pradėjome pyktis. Skyrėmės ir taikėmės. Pykomės ir vėl taikėmės. Galiausiai mes išsiskyrėme. Dar ir šiandien rašydama šį pasakojimą susigraudinu. Vis dar laukiu, kol jis man paskambins ir pasakys, kad pasiilgo ir kad nori mane pamatyti. Tačiau „mūsų“ jau nebėra – yra tik „aš“ ir „jis“.

Tik neseniai supratau, kad mano uždrausta meilė sau buvo mūsų santykių kliūtis.

Jau nuo pat mokyklos laikų kovoju su meile sau. Visuomet buvau patyčių objektas ir tai mane visada stabdė tikėti savimi ir mylėti save. Ir tik šiandien aš suprantu, kad tikra meilė yra tuomet, kai mes patys mylime save. Mylime save tokius, kokie esame. Mylėdami save, mes leisime sau priimti meilę iš kitų.

Ir jeigu šią istoriją skaitai Tu, aš noriu, kad žinotum – kai buvau su tavimi, man viskas buvo nesvarbu. O jeigu šią istoriją skaito žmonės, kurie kažkada kažką paleido ne savo valia, ne savo sprendimu, žinokit, kad dar ne per vėlu tai sugrąžinti. Galbūt jis ar ji laukia jūsų skambučio taip, kaip aš laukiu Jo skambučio.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse "Mano uždrausta meilė". Savo pasakojimą siųsti galite adresu pilieciai@delfi.lt, konkurso sąlygas rasite paspaudę štai čia.