– Edita, papasakokite plačiau apie sritį, kurioje dirbate.

– Atstovauju kinų meistro Manteko Čija (Mantak Chia) DAO sistemą – tai platus mokymas, kuris skaičiuoja 5000 metų. DAO praktikos – tai ir meditacijos, ir čigongas, ir seksualinės praktikos, kurios panašiai kaip indų tantra atskleidžia žmogaus seksualinę energiją kitoje šviesoje. Tapusi sertifikuota instruktore, nusprendžiau daugiau gilintis į seksualinių praktikų temą – po kurio laiko pradėjau organizuoti „Gydomoji Tao Meilė“ mokymus moterims, kurios nori išmokti, pasitelkus seksualinę energiją, įgyti daugiau gyvybinės energijos, sutrumpinti menstruacijas, išvengti šlapimo nelaikymo problemos, subalansuoti hormonus, pajusti glaudesnį ryšį su savo partneriu ir patirti daugkartinius orgazmus. Paleidusios negatyvias emocijas per meditacijas moterys geba kitaip priimti savo seksualumą, pamilti save iš naujo. DAO meilės praktikos gana glaudžiai siejasi su šiuolaikine seksologija, netradicine medicina, tad nuolat tobulinuosi ir šiose srityse.

– Kaip pati keliavote iki šių veiklų? Ką veikėte prieš susidomėdama DAO praktikomis ir seksologija?

– Mano kelias į DAO meilės praktikas buvo lyg vidinis perversmas, nes iki tol aš gyvenau daugeliui jaunų žmonių įprastą gyvenimą, ignoravau savo emocinę būseną ir nepatirdavau jokio orgazmo. DAO praktikos padėjo viską asmeniniame gyvenime pakeisti iš esmės – sudėlioti vidinį pasaulį. Kadangi jau septynis metus kasmet skrendu į Tailandą tobulintis mokymuose pas meistrą Manteką Čija, vienais metais jis pasiūlė atvažiuoti į instruktorių seminarą. Nejučia tapau instruktore, sakiau, kad tik dėl savęs, bet norėjau padėti moterims, kurios nepatiria orgazmo, kaip kad buvo ir su manimi, tad sukūriau informatyvų tinklapį šia tema, pradėjau vesti asmeninius mokymus, palaipsniui viskas išaugo į seminarus, stovyklas. Mano veikla prasidėjo paraleliai dirbant biure, t.y. kaip laisvalaikio pomėgis, o bėgant laikui išaugo į pagrindinę veiklą, kuri teikia man daug džiaugsmo.

Edita Esenku

– Kodėl jus taip sudomino seksualumo tema?

– Daug specialistų į tam tikrą temą pradeda gilintis dėl asmeninių priežasčių – taip pat buvo ir su manimi. DAO seksualinės praktikos man buvo visiška naujiena, aš pakeičiau požiūrį į savo kūną, kitaip priėmiau savo lyties organus. Jei anksčiau negalėjau patirti jokio orgazmo, tai dabar gebu patirti trijų lygmenų daosių orgazmus: klitorinį, g-taško ir gimdos. Statistikos, kiek moterų nepatiria orgazmo, apytikslės. Kai kurios moterys linkusios pagražinti situaciją, bet realybėje nuo 60 iki 80 proc. moterų nepatiria orgazmo arba yra patyrusios vos kelis kartus gyvenime. Anksčiau aš maniau, kad tai susiję su partneriu, bet būtent pradėjusi dirbti su savimi supratau, kad svarbiausia esu aš pati: turiu harmonizuoti emocinę būseną, kuri trukdo patirti malonumą, turiu sustiprinti lyties raumenis atliekant Kėgelio pratimus bei praktikuojat su nefrito kiaušiniu, turiu atverti mano kūno meridianus, kad jais energija cirkuliuotų laisvai. Meridianai šiais laikais nebėra ezoterika, jų egzistavimą mokslas jau įrodė, o apie čigongo naudą parašyta tūkstančiai mokslinių straipsnių.

– Ar tai, kad neturime lytinių santykių, turi mums neigiamų pasekmių? Ką daryti, jei nėra partnerio, o vienadienių santykių nesinori?

– Nepriklausomai nuo amžiaus, turime partnerį ar ne, mūsų visų kūnai nuolat generuoja seksualinę energiją. Tačiau su šia energija mes turime kažką daryti, ją išjudinti, kitaip ji gali sukelti problemų. Pagal DAO seksologiją, jei seksualinė energija lieka užstrigusi lyties organuose, ilgainiui tai gali skatinti toksinų kaupimąsi šiose srityse, o dar vėliau – auglių formavimąsi. Todėl neturint lytinių santykių, tam, kad palaikytume gerą sveikatą, rekomenduojama taikyti seksualinės energijos transformavimo metodikas. Moterys turėtų reguliariai atlikti krūtų masažą, Kėgelio pratimus su nefrito kiaušiniu, sąmoningai nukreipti suaktyvintą seksualinę energiją į galvą ir integruoti į visą kūną (iš čia ir terminas „gydomoji meilė“ – seksualinė energija gali sveikatinti). Vyrai atlieka sėklidžių masažą, sėdmenų ir tarpvietės treniruotes, taip pat pasitelkiant meditatyvias technikas transformuoja seksualinę energiją į gyvybinę. Žmogus, kuris išmoksta transformuoti savo seksualinę energiją, tampa nepriklausomas nuo to, turi jis partnerį ar neturi. Turint partnerį šias praktikas galima panaudoti seksualumo sužadinimui, aistros ilgamečiuose santykiuose įžiebimui. Neturint partnerio transformuojantis savo seksualinę energiją žmogus nebevedžiojamas seksualumo, nepasiduoda taip lengvai vienos nakties nuotykiams.

– Kaip seksualinę energiją nukreipti kitur?

– Yra tam tikros DAO meilės technikos, kurios padeda seksualinę energiją nukreipti į galvą ir cirkuliuoti mūsų kūne, tačiau jos veikia tik bendrame kontekste su meditacijomis ir čigongu. Seksualinė energija yra neutrali, ji padaugina tas emocijas, kurias mes tuo metu jaučiame, todėl svarbu jausti pozityvius jausmus prieš pradedant dirbti su seksualine energija. Fizinis kūnas tam taip pat turi būti paruoštas. Šiuo atveju padeda pramankštos stuburui, dubeniui – kadangi seksualinė energija turėtų kilti nugara aukštyn, stuburas turėtų būti nesurankintas. Kėgelio pratimai ir praktikos su nefrito kiaušiniu stiprina moters lyties organus – gebant kelti nefrito kiaušinį makšties kanalu į viršų mes galime kelti ir seksualinę energiją, nukreipti ją iš lyties organų į kryžkaulį ir stuburą. Seksualinė energija keliama stuburu aukštyn į galvą ir tuomet per krūtininę dalį sugrįžta atgal į lyties organų sritį – taip kartojant palaipsniui seksualinė energija transformuojasi. Praktiką galima atlikti tiesiog sėdint ant kėdės, galima atlikti praktikuojant su nefrito kiaušiniu, galima atlikti mylėjimosi su partneriu metu ir išplėsti malonumą į daugkartinius orgazmus.

Edita Esenku

– Skaičiau interviu, kuriame sakote, kad reikia „susidraugauti su savo seksualine energija ir tuomet atsiskleis mūsų moteriškumas“. Kaip tai padaryti?

– Dažnai moterys sako, jog norėtų būti moteriškesnės, bando savo moteriškumą išreikšti per aprangą, bet viduje vis tiek nejaučia harmonijos. Moteriškumas iš esmės yra vidinis balansas, kurį mes moterys, turime iš prigimties, tik dėl tam tikrų aplinkybių jis užslopinamas. Moterys neturėtų neigti menstruacijų – tai natūralus procesas, kurio nereikėtų gėdytis ar norėti, jog jos išnyktų naudojant sveikatai žalingas kontraceptines priemones. Moterys prigimtinai apdovanotos patirti daugiau malonumo miegamajame nei vyrai – trijų lygmenų orgazmus. Deja, nepatirdamos jokio orgazmo moterys pradeda jausti pyktį, nepasitenkinimą tuo, jog yra moterys, galvodamos, jog vyrams viskas paprasčiau ir jos mieliau būtų gimusios kitame kūne. Grįžti į savo moteriškumą padeda meilė sau, savo galbūt neidealiam nuogam kūnui, gebėjimas patirti malonumą mylintis su savo partneriu ir t.t.

– Kodėl daug moterų nejaučia didelio malonumo mylėdamosios, kodėl nepatiria orgazmo?

– Visų pirma tai vyrai linkę skubėti pradėti lytinį aktą, kuomet moterys dar nespėjusios pakankamai susijaudinti. Moteris yra kaip vanduo, jai reikia glamonių, laiko, kad užvirti iki pakankamos temperatūros. Dažniausiai moterys nebūna tokios aistringos ir taip greitai nesusijaudina, kaip vaizduojama filmuose – tai klaidinanti iliuzija, kuri skatina moteris galvoti, jog jos frigidiškos ar netinkamos meilužės. Kitas aspektas – prichologinis nusiteikimas. Jei moters mintys nėra čia ir dabar su partneriu, ji galvoja apie vaikus, kaip atrodo nuoga partnerio akyse ar yra prastos emocinės būsenos – jai bus sunku patirti malonumą. Taip pat orgazmą gali slopinti alkoholis, rūkymas, kontraceptikai, antidepresantai, kiti vaistai, organizmo intoksikacija, išgeriamo vandens kiekis, netinkama mityba. Pastebėjau, kad dažniausias faktorius, dėl ko moteris nepatiria orgazmo – per silpni dubens dugno raumenys. Kai moterys pradeda reguliariai daryti Kėgelio pratimus – po kelių mėnesių pradeda patirti klitorinį orgazmą. Jei pradeda dirbti su nefrito kiaušiniu – rezultatai būna greitesni, taip pat praktikos metu stimuliuojami giluminiai makšties refleksologiniai taškai, moteris ištreniruoja visą makšties kanalą ir suteikia galimybę pereiti į antrojo ir trečiojo lygmenų orgazmus. Atkreipiu dėmesį, kad mano minėtas nefrito kiaušinis yra treniruoklis, o ne savęs patenkinimo priemonė.

– Ką manote apie savarankišką savęs patenkinimą?

– Savęs patenkinimas gali būti naudingas sveikatai, bet tai kiekvieno žmogaus asmeninis pasirinkimas. Kai žmogus gyvena poroje – geriau patirti malonumą su savo partneriu, tokiu būdu išlaikomas glaudesnis tarpusavio ryšys. Kai moteris vieniša – ji gali dažniau taikyti savęs patenkinimą. Savęs patenkinimas taip pat veiksminga priemonė savęs tyrinėjimui, kuomet moteris niekad nepatyrė orgazmo ir nori suprasti, kas jai teikia palonumą, kaip ir kur liesti, kad patirtų – vėliau šią asmeninę patirtį ji gali perduoti savo partneriui, kad šis ją glamonėtų ir viskas pereitų į mylėjimasi su moters orgazmo patyrimu. Tiesa, yra pastebėjimų, jog jei moteris dažnai naudoja vibratorių, gali būti, kad natūraliai be tokios intensyvios vibracijos moteriai tamps sunku patirti orgazmą su savo partneriu.

Edita Esenku

– Kokias temas dažniausiai liečiate savo mokymuose ir, kokias problemas dažniausiai išsako jų dalyvės? Ar seksualumo tema konsultuojate vyrus?

– Savo seminarų ir stovyklų metu stengiuosi kompleksiškai apimti pagrindines mano minėtas DAO praktikas, kurios tiesiogiai siejasi su seksualinės energijos įvaldymu. Kalbant apie seksualines praktikas moterys daugiausia klausimų užduoda orgazmo tema, siekdamos geriau suprasti, ar yra patyrusios kažką panašaus, kaip ir ką daryti, kad situacija pasikeistų. Dažna moteris skundžiasi šlapimo nelaikymu, kuris po kelių savaičių dubens dugno treniravimo pasitraukia (priklausomai nuo atvejo sudėtingumo). Jei moteris kelis mėnesius nebedaro praktikų – problema sugrįžta, bet ji jau žino, kaip su tuo kovoti ir stengiasi atsižvelgiant į savo situaciją palaikyti tonusą. Mokymus vedu išskirtinai moterims, nes esu moteris. Manau, kad tokiu būdu galiu užmegzti glaudesnį ryšį su moterimis dalindamasi savo patirtimi. Vyrai lengviau priima informaciją iš vyrų.

– Kaip įvertintumėte lietuvių moterų ir vyrų domėjimąsi seksualumu?

– Lietuvoje seksualumo tema ilgą laiką buvo tabu tema, tačiau šiai dienai vyksta atgimimas. Kuo daugiau pasakoju apie DAO seksologiją, tuo daugiau moterų būna apie tai bent jau girdėjusios, formuojasi suvokimas, kad ši tema yra normali, kad poros santykiai priklauso ir nuo lovos reikalų, tad atitinkamai reikia įgyti žinių ir šioje srityje, rūpintis savo moteriškos srities sveikata. Pirmą kartą girdintiems šie dalykai skamba neįprastai, bet kuo ilgiau klausosi, tuo labiau supranta, kiek daug nežino, nors jau nugyveno nemažą amžių, ir kaip tai svarbu tarpusavio darnai poroje. Vyrai dažnai galvoja, kad viską žino ir moka, nors pasak moterų pasakojimų, jiems labai praverstų bent jau paskaityti knygą apie daoistų seksualines praktikas vyrams.

– Kas jums yra moteriška moteris ir vyriškas vyras. Seksuali, (-us) ir neseksuali, (-us) ? Ar galima dėti lygybės ženklą tarp seksualumo ir moteriškumo, atitinkamai seksualumo ir vyriškumo?


– Seksualumas ir moteriškumas tarpusavyje susiję, bet mes kalbame apie dalykus, kurie eina iš moters vidaus, jie nėra išreiškiami išorėje. Seksualumas – tai trauka, kuri vyksta tarp vyro ir moters, svarbi dedamoji kaip ir meilė, kuri padeda išlaikyti santykius poroje. Pastebiu, kad šiuolaikinėje visuomenėje seksualumą stengiamasi išreikšti tam tikra apranga, tačiau tai tik išorinė kaukė, jei viduje nėra ugnies – tai bus netikra. Vieno šablono neišeina pritaikyti visiems, todėl negaliu teigti, kad tarp seksualumo ir moteriškumo ar vyriškumo galima būtų dėti lygybės ženklą.

– Ką patartumėte moterims, kurios nori būti seksualios? Ką jos gali padaryti jau šiandien?

– Visų pirma nustokite kritikuoti savo kūną – atsistokite nuoga priešais veidrodį, apžiūrėkite save ir ištarkite, kad save mylite. Net jei yra akivaizdžių trūkumų lyginant su visuomenės standartais – mylėkite save. Šis emocinis nusiteikimas labai svarbus pasitikėjimui savimi. Tuomet pradėkite stiprinti savo intymius raumenis atlikdamos Kėgelio pratimus – priplūdus daugiau kraujo į dubens dugną jūs jausitės seksualesnė. Ir trečias aspektas – pradėkite kombinuoti Kėgelio pratimus su nefrito kiaušiniu, tai galima atlikti namuose savarankiškai pagal aprašymą ar vaizdo medžiagą. Reguliariai naudojant nefrito kiaušinį sustiprinsite makštį iš vidaus ir malonumas mylintis su partneriu bus daug stipresnis, dėl ko jūs jausitės seksualios ir savimi pasitikėsite.

– Kas jūsų darbe jums patinka labiausiai ir, ar turite kitų veiklų, kurios leidžia uždirbti pragyvenimui?

– Mane labiausiai žavi tai, kaip moterys pradeda keisti požiūrį į save, kaip atsiranda noras keisti esamą situaciją į geresnę. Nedideli pokyčiai seksualinėje sferoje įneša didelių pokyčių visame gyvenime. Gera žinoti, kad kažkam padėjau labiau pažinti save ir savo seksualumą. Ši mano veikla yra sritis, kurioje labiausiai save realizuoju, bet pragyvenimui turiu kelias elektronines parduotuves, kurios taip pat susijusios su sveikatingumu.

Ačiū už pokalbį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)