Afrikos valstybių sienos yra nubraižytos kaip su liniuote. Tiksliau, jos ir buvo taip nubraižytos. Kolonijų valdytojams taip buvo lengviau administruoti Afrikos žemes. Štai dabartinė riba tarp Egipto ir Sudano buvo nubrėžta britų. Tačiau yra viena problema – ta riba buvo nubrėžta du kartus.

1899 metais britai nubrėžė ribą tarp šių šalių – ji nupiešta tiesiai per 22-ąją lygiagretę. Patys britai suprato, kad tai nėra geras sprendimas, nes teritorijoje gyvenančios gentys savo žemes įsivaizduoja kitaip. Taigi 1902 metais Jungtinė Karalystė nupiešė naują liniją, atkreipiančią dėmesį į žemių administravimą. Šios sienos buvo labai panašios, išskyrus dvi žemes – Bir Tavilis ir Halaibą. Pagal 1899-ųjų sieną Halaibo trikampis priklausė Egiptui, nes yra į šiaurę nuo 22-osios lygiagretės, o Bir Tavilis – Sudanui. O pagal 1902-ųjų liniją šios žemės tarsi susikeitė savininkais.

Bir Tavilis

Sudanas ir Egiptas iki šiol nesutaria dėl Halaibo trikampio – abi valstybės teigia, kad jis yra jų. Tai –didelis vertingos žemės plotas. Egiptas teigia, kad Halaibo trikampis turi priklausyti jam, nes taip buvo nurodytą 1899-ųjų žemėlapyje. Sudanas mano, kad 1902-ųjų žemėlapis yra teisingesnis.

Abi šalys teigia, kad Bir Tavilis priklauso kaimynei. Nei viena šalis nenori šio šiek tiek daugiau nei 2000 kvadratinių kilometrų ploto. Čia niekas negyvena, čia neplevėsuoja jokios šalies vėliava. Tai – tikra niekieno žemė, kurioje tik kartais pasirodo vienas kitas piemuo. Daugiau nei 10 kartų didesnis Halaibo trikampis domina abi šalis, o nevertingas Bir Tavilis – nei vienos.

Ir taip Bir Tavilis iki šiol yra vienintelė vieta žemėje, į kurią nepretenduoja jokia šalis.