Į bažnyčią sostinėje nuo ankstyvo ryto rinkosi Nelly artimieji, draugai, kolegos ir gerbėjai, kurie skyrė užuojautą į Lietuvą iš Vokietijos atvykusiam dainininkės vyrui Arvydui Paltinui bei šeimai.

Maldos namuose urna su N. Paltinienės palaikais buvo apgaubta baltais gėlių žiedais, vainikais ir žvakėmis. Šviesų dainininkės atminimą žymėjo ir jos nuotrauka.

Į paskutinę kelionę estrados dainininkė buvo išlydėta po 12 val. prasidėjusių mišių.

Bažnyčioje su gedinčiais sveikinosi ir artimai dainininkę pažinojęs kunigas Arūnas Peškaitis. Pranciškonas ilgą laiką buvo tarpininku tarp Nelly šeimos ir jos gerbėjų, jis dalindavosi naujienomis apie itin mylimą atlikėją ir skelbė, kada bus pagaliau galima su ja atsisveikinti.

Nors N. Paltinienė mirė vasario 29-ąją Vokietijoje, tarti „sudie“ ją pažinoję žmonės galėjo tik birželį. Taip nutiko dėl šalyje ir kitose pasaulio valstybėse įsigalėjusios koronaviruso pandemijos, kurios metu buvo paskelbtas karantinas.

Ilgą laiką į Lietuvą atvykti negalėjo ne tik Nelly vyras Arvydas, bet ir dainininkės palaikai. Laimei, karantinui sušvelnėjus, gegužę urna su moters pelenais iš Vokietijos sėkmingai pasiekė Lietuvą. Netrukus į Vilnių atvyko ir velionės sutuoktinis.

Dar praėjusiais metais, pasklidus žiniai apie sunkią primadonos sveikatos būklę, artimi bičiuliai pasakojo, kad dainininkė kovojo dėl savo gyvybės ir jų pokalbių metu su meile prisimindavo klausytojus, prašydavo jiems padėkoti už skirtą dėmesį ir meilę.

Tikslūs dainininkės gimimo metai nėra žinomi, neišlikus dokumentams, tačiau savo gimtadienį ji šventė 1929-ųjų metų vasario 16-ąją. Manoma, kad dainininkė mirė sulaukusi 91-erių.

Legendos vyras A. Paltinas savo mylimąją slaugė iki pat paskutinės minutės.

„Įsivaizduokite jie kartu praleido 57-erius metus, sunku net nupasakoti, kaip žmogus jaučiasi“, – jautriai kalbėjo šeimos bičiulis A. Peškaitis.

Vokietijoje paskutinius savo gyvenimo metus praleidusi N. Paltinienė gydėsi sudėtingas peršalimo komplikacijas. Tačiau net gulėdama ligos patale ji neprarado optimizmo, bendravo su kolegomis, šeimos nariais ir vis prisimindavo tuos, kurie lankė juos koncertus.

„Mirė epocha. Mirė legenda“, – pakartojo kunigas.

Manoma, kad liga N. Paltinienę užklupo dar 2015-ųjų metų sausį, Kaune vykusio renginio metu, kur dalyvavo ir garsi Lietuvos dainininkė.

Užkulisiuose ji peršalo. Vėliau susirgusi plaučių uždegimu turėjo vartoti dideles antibiotikų dozes. Ilgainiui liga komplikavosi, todėl jos būklė buvo sunki.

N. Paltinienė yra patekusi į agentūros „Factum“ rekordų knygą kaip daugiausiai metų dainavusi solistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)