2018 metais „Sports Illustrated“ specialiame leidinyje „Swimsuit Issue“ pozavusi, o šiuo metu savo tinklalaidę apie golfą vedanti P. Spiranac mėgaujasi populiarumu, nors iš tikrųjų niekada nežaidė prestižinėse LPGA golfo varžybose.

Dar 2016 metais ESPN laidų vedėja ir reporterė Sarah Spain stebėjosi: „Reikia nukelti kepurę prieš žurnalą „Golf Digest“, kaip jis sugeba surasti ir pateikti ant viršelio visiškai nieką“. Kalbama čia buvo apie P. Spiranac.

Amerikietė prisipažino, kad patyčios ją lydi nuolat – socialiniuose tinkluose ji susilaukia net grasinimų mirtimi, o kitos profesionalios golfo žaidėjos negailėdamos pila kritiką jai ant galvos.

„Galvoju, kad esu lengvas taikinys neapykantai lieti. Iš pradžių kritika mane labai skaudino, tačiau dabar tai nesvarbu. Neapykanta kartu reiškia, kad aš kažką darau kitaip ir tai iššaukia tokią reakciją. Negali pasiekti pokyčio, jei visi su tavimi sutinka“, – „New York Post“ sakė P. Spiranac.

Visiškai suprantu, kodėl LPGA ture merginos manęs nemėgsta. Pasaulyje yra tiek daug moterų sportininkių, kurios taip ir nesulaukia pripažinimo. Aš noriu išnaudoti savo platformą, kad palaikyčiau jas.
Paige Spiranac

Kolorade užaugusi balerinos ir verslininko dukra svajojo apie gimnastiką ir olimpiadą, tačiau dėl kelio traumų 12 metų turėjo iš šio sporto pasitraukti. Gimnastikoje jai teko kęsti patyčias, todėl nusprendė išmėginti golfą, kur žaidėjai yra labiau izoliuoti.

2009 metais ji Kolorade tarp jaunių buvo viena iš golfo lyderių. Arizonos universitetas jaunai golfo žaidėjai garantavo stipendiją ir mokslus, vėliau ji persikėlė į San Diegą. Universitete Paige skynė visus laurus dvejus metus iš eilės. Kai apie ją pradėjo rašyti internetų portalai, 2015 metais sportininkė sulaukė rėmėjų dėmesio, gavo reklamų užsakymų, socialiniuose tinkluose sparčiai daugėjo sekėjų.

2016 metais patyrusi fiasko LPGA kvalifikacinėse varžybose ji nenustojo rašyti ir kai kurie jos straipsniai sulaukė didelio atgarsio. Ypač tie, kurie buvo nukreipti prieš tradicinę turo aprangą, neleidžiančią moterims vilkėti aprangos su iškirpte ar sijonėlio.

„Visiškai suprantu, kodėl LPGA ture merginos manęs nemėgsta. Pasaulyje yra tiek daug moterų sportininkių, kurios taip ir nesulaukia pripažinimo. Aš noriu išnaudoti savo platformą, kad palaikyčiau jas. Jei dirbsime kartu, mums pavyks pritraukti daugiau dėmesio šiam sportui“, – kalbėjo P. Spiranac.

Amerikietė reklamuoja golfo aplikacijas mobiliuose įrenginiuose, sportinę aprangą ir nusprendė daryti karjerą, bet ne didžiajame sporte: „Daugiau nežaidžiu golfo profesionaliai. Dabar dirbu, kad populiarinčiau golfą“.

Savo tinklalaidėje ji prasitarė, kad nutarė daugiau neskirti pasimatymų su golfo žaidėjais, nes jie, skirtingai nuo ledo ritulininkų ar futbolininkų, „savo pasirodymus rengia tyloje“. Humoro nestokojanti golfo žaidėjai šiuo metu pasimatymai nėra aktualu, nes 2018 metais ji ištekėjo už asmeninio trenerio Steveno Tinoco.

„Susitikau jį savo karjeros pradžioje ir visą šį kelią nuėjome drauge. Jis supranta, kad tai man yra verslas. Jis pasakytų: „Ei, brangioji, atsek dar vieną iškirptės sagutę“.

P. Spiranac pasakojo, kad namie gyvena ramų gyvenimą ir tiesiog dievina komiksus su Betmenu, nes jis „nori padėti žmonėms ir daryti gera“.

Amerikietė žino, kad po truputį keičia golfą ir supratimą apie jį, o jos pėdomis traukia daugybė kitų golfo nuomonės formuotojų su įspūdingais triukais, galingais mostais ir, kartais, ne mažiau įspūdingais kūno apvalumais.

Nors iš pradžių P. Spiranac dėl to pyko, tačiau dabar suvokia, kad po saule visiems bus vietos: „Tos merginos daro golfą šauniu žaidimu. Tai įtraukiame dar daugiau moterų į golfą. Didžiuojuosi, kiek mes toli nuėjome“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)