„Fortnite“ yra virtualus pasaulis, kuriame vartotojai turi išlikti gyvi, ieškodami ginklų bei išteklių ir neutralizuodami varžovus. Šis vaizdo žaidimas yra vienas populiariausių pasaulyje ir turi šimtus milijonų vartotojų.

Praėjusią savaitę buvo išleista nauja žaidimo versijoje, tačiau atnaujintame „Fortnite“ nebėra policijos automobilių, pranešė WSJ, cituodamas vieną asmenį, informuotą apie žaidimo kūrimo procesą.

„Nepasakyčiau, kad tai yra politinis pareiškimas, – sakė jis leidiniui. – Manau, kad tiesiog esame jautrūs klausimams, su kuriais susiduria daugelis žmonių mūsų auditorijoje.“

„Fortnite“ vystanti bendrovė „Epic Games“ iš karto neatsakė į AFP prašymą pakomentuoti.

Žaidimo virtualiame pasaulyje anksčiau buvo policijos automobilių, tačiau jų nebematyti naujausioje versijoje, pranešė žaidimų naujienų svetainė „Kotaku“. Nemažai žaidėjų socialiniuose tinkluose taip pat pastebėjus, kad šių mašinų nebeliko.

Teisėsaugos pareigūnų elgesys Jungtinėse Valstijose atsidūrė dėmesio centre, amerikiečių policijai suėmimo metu nužudžius neginkluotą juodaodį George'ą Floydą, maldavusį jo pasigailėti, kol baltasis pareigūnas beveik devynias minutes keliu spaudė jam kaklą.

Šis incidentas išprovokavo protestus prieš rasizmą ir policijos brutalumą visoje JAV ir už jų ribų, o daugelis įmonių, įskaitant populiarias vaizdo žaidimų kompanijas, irgi išreiškė paramą judėjimui „Juodųjų gyvybės svarbios“ (Black Lives Matter).

Žaidimų milžinė „Electronic Arts“, kuriai priklauso tokios populiarios franšizės kaip „Need for Speed“, FIFA ir „Battlefield“, pažadėjo išskirti 1 mln. dolerių (900 tūkst. eurų) organizacijoms, kovojančioms su rasizmu ir diskriminacija, o vėliau taip pat pareiškė, jog imsis veiksmų prieš užgaulų elgesį savo internetinių žaidimų platformose.