Prokuroras Ericas Mathais žurnalistams sakė, kad trys iš keturių įtariamųjų yra Rusijos piliečiai, o vienas yra iš Rusijos kilęs prancūzas.

Ketvirtadienį Prancūzijos policija sulaikė šešis žmones po tris paras trukusio smurto Dižone. Neramumai prasidėjo po to, kai viename miesto rajone, kur gyvena daugiausiai imigrantai iš Šiaurės Afrikos, buvo užpultas čečėnas paauglys.

Prokuroras teigė, kad per muštynes buvo sužalota 20 žmonių, 2 iš jų sunkiai, o į vieną jų buvo šauta.

Dviem įtariamiesiems gresia įkalinimas iki 10 metų.

Prokuroras pridėjo, kad įtariamieji teigia stebėję įvykius, bet neigia dalyvavę riaušėse ar gadinę svetimą turtą.

Per neramumus buvo padegta daug automobilių ir sunaikintos vaizdo stebėjimo kameros. Čečėnai į riaušes Dižone suvažiavo iš visos Prancūzijos bei kaimyninės Belgijos ir Vokietijos.

Prancūziją sukrėtė socialiniuose tinklapiuose paskelbti vaizdo įrašai, kuriuose matomi šaunamaisiais ginklais ir lazdomis ginkluoti jauni vyrai. Kai kurie jų sakė esantys arabai.

Per policijos reidus penktadienį buvo konfiskuota peilių, Molotovo kokteilių, hašišo, belgiškų automobilių numerių, pirštinių ir kaukių.

Prancūzijos valdžia neleido čečėnams sekmadienį surengti demonstracijos Strasbūre, aiškindama, kad tai pažeistų dėl koronaviruso pandemijos įvestus apribojimus.