Netoli miesto centro esančioje protestų stovykloje „Capitol Hill Occupied Protest“ (CHOP) šūviai aidėjo apie 3 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku, sakoma policijos „Twitter“ žinutėje.

Siatlo policijos seržantė Lauren Truscott sakė laikraščiui „The Seattle Times“ nežinanti, ar teisėsaugininkai ką nors sulaikė dėl šio incidento, taip pat negalėjo pateikti jokios papildomos informacijos apie šaudymo aplinkybes.

Tyrėjai tikrina apsaugos ir pareigūnų vaizdo kamerų įrašus, aiškindamiesi, kas atsitiko. Tarnybos planuoja vėliau pateikti daugiau informacijos, sakė L. Truscott.

Du pašauti vyrai apie 3 val. buvo atvežti privačia transporto priemone į ligoninę „Harborview Medical Center“, sakė šios įstaigos atstovė Susan Gregg. Vienas sužeistųjų mirė, o kitas yra kritinės būklės ir gydomas intensyviosios terapijos skyriuje.

Protestuotojai užėmė kelis kvartalus netoli policijos būstinės Siatlo Kapitolijaus Kalvos rajone, tęsiantis demonstracijoms prieš policijos smurtą, išprovokuotoms keliomis savaitėmis anksčiau Mineapolyje įvykusio incidento, kai dėl policijos šiurkščių veiksmų žuvo areštuojamas juodaodis George'as Floydas.

Kilus susirėmimų su demonstrantais policija galiausiai atsitraukė iš protestų zonos. Miesto pareigūnai sakė palaikantys ryšį su protestų lyderiais, žadėjusiais užtikrinti, kad stovykloje smurto nebus

Ši padėtis suerzino JAV prezidentą Donaldą Trumpą. Jis savo žinutėse užsiminė apie galimybę pasiųsti kariuomenę demonstrantams išvaikyti, tačiau sulaukė kritikos iš Seatlo merės demokratės Jenny Durkan ir jos bendrapartiečio Vašingtono valstijos gubernatoriaus Jay Inslee.