Vyriausybė „džiaugiasi galėdama suteikti leidimą nuo birželio 20 dienos vykdyti tarptautinius skrydžius iš ir į Pakistaną iš visų tarptautinių oro uostų“, vėlų penktadienį paskelbtame pranešime teigė Civilinės aviacijos administracijos atstovas Abdulas Sattaras Khokharas.

Atsižvelgus į besivystantį COVID-19 scenarijų ir sveikatos protokolų įgyvendinimą, leidimai retkarčiais galės būti ribojami.

Pranešime teigiama, kad skrydžiai išliks draudžiami dviejuose pietinėje Balučistano provincijoje įsikūrusiuose Gvadaro ir Turbato oro uostuose.

Toks sprendimas buvo priimtas siekiant pagreitinti dešimčių tūkstančių užsienyje įstrigusių pakistaniečių sugrįžimą namo, žiniasklaidai sakė ministro pirmininko patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Moeedas Yusufas.

Pakistanas kovą uždraudė visus tarptautinius skrydžius, siekdamas apriboti naujojo koronaviruso plitimą šalyje.

Šeštadienį šalyje patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo iki 171 664, o mirčių skaičius – iki 3 382. Per pastarąją parą šalyje patvirtinta 6,6 tūkst. naujų atvejų ir 153 mirtys, rodo sveikatos ministerijos duomenys.

Pakistano ligoninės sunkiai susitvarko su itin dideliu koronaviruso pacientų skaičiumi, kadangi ima trūkti lovų, nors šalyje pandemijos pikas numatomas tik po mėnesio.