Vilniaus apskrities policija pranešė, kad Šalčininkų rajone, Dieveniškių miestelyje, Vilniaus gatvėje, 21 metų Vilniaus pataisos namų pareigūno vairuojamas automobilis „Audi A6“ atsitrenkė į važiuojamojoje kelio dalyje stovėjusį kitą automobilį „VW Golf“ ir partrenkė šalia jo buvusį 44 metų neblaivų (2,34 prom.) vyrą. Šis dėl patirtų sužalojimų buvo paguldytas į ligoninę.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančių prokurorų teigimu, į eismo įvykį patekęs nuteistųjų prižiūrėtojas buvo gerokai apsvaigęs nuo alkoholio – nustatytas 1,55 prom. girtumas. Pareigūnui pareikšti įtarimai, dabar jam pačiam gresia laisvės atėmimo bausmė – įstatyme numatyta, kad tas, kas būdamas neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, sukėlė eismo įvykį, per kurį buvo sužalotas žmogus, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Kalėjimų departamento duomenimis, pirmadienį pareigūnas neatvyko į darbą, todėl dėl jo veiksmų Vilniaus pataisos namuose sudaryta komisija ir pradėtas tarnybinis patikrinimas.

„Griežčiausia tarnybinė atsakomybė yra atleidimas iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą“, – nurodoma departamento pranešime.

Jame taip pat pažymima, kad įtariamuoju tapusio pareigūno stažas vidaus tarnyboje – vos metai ir devynio mėnesiai.

„Pataisos pareigūnas privalo saugoti profesinę garbę ir elgtis taip, kad savo elgesiu ar veiksmais nežemintų ir nediskredituotų darbuotojo vardo, bausmių vykdymo sistemos darbuotojo statuso ir bausmių vykdymo sistemos įstaigos autoriteto, – pažymima pranešime. – Kalėjimų departamento vadovybė netoleruoja ir netoleruos pataisos pareigūno vardą diskredituojančių veiksmų bei bausmių vykdymo sistemos autoriteto žeminimo. Bausmių vykdymo sistemos darbuotojams keliami aukšti elgesio standartai, į kiekvieną atvejį dėl netinkamo pareigų atlikimo bus reaguojama principingai.“