„Kreipiuosi į Jus visus, prašydama naudoti gerąją žurnalistinę praktiką plačiau: tada, kai rašoma spaudoje ar pranešama per radiją, socialines medijas apie tokius skaudžius įvykius kaip paliktas, išmestas kūdikis, smurtas, būtinai informuoti ir apie tai, kad kiekviena besilaukianti moteris gali sulaukti pagalbos krizinio nėštumo centruose, socialinės pagalbos tarnybose. Moterims ir vyrams svarbu įsisąmoninti, kad kūdikį galima saugiai palikti gyvybės langelyje, neatimant mažyliui gyvybės, nesukeliant pavojaus jo sveikatai ir nesibaiminant teisinio persekiojimo", - nurodoma kreipimęsi.

„Per metus žinios apie išmestus, paliktus naujagimius mus pasiekia ne kartą. Šią savaitę mus sukrėtė įvykis, kai laiptinėje buvo paliktas naujagimis. Laimei, jį išgelbėti pavyko. Šiandien dar viena tragiška žinia apie išmestą, ir deja, neišgyvenusį kūdikį", - rašoma ketvirtadienį išplatintame D. Nausėdienės kreipimęsi.

Pasak jos, priežasčių, kodėl ką tik pagimdžiusios moterys vis dar ryžtasi tokiam žingsniui, yra daug ir įvairių.

„Galima kelti klausimus, kodėl mūsų visuomenėje žmonės vis dar atsiduria tokiose sudėtingose situacijose ir priima tokius drastiškus sprendimus.

Ir galima paklausti savęs – kaip aš galiu realiai imti ir pakeisti situaciją? Kaip turiu reaguoti, ar galiu būti visuomeniškai jautresnis, aktyvesnis? Kokių neišnaudotų galimybių, įrankių turiu kaip socialinis partneris? Ką galiu nuveikti, kad taip daugiau neįvyktų? Todėl Visuomenei svarbu, kad žmogus, atsidūręs panašioje situacijoje, kankinamas sunkių minčių, klajodamas grėsmingų pasirinkimų kryžkelėje, suvoktų, jog gali sulaukti pagalbos, ir žinotų, kur jos ieškoti. Tam reikia sklaidos. Kiekvienas skaudus atvejis rodo, kad būtent šių žinių daliai visuomenės, ypač esančiai socialinėje ir regioninėje atskirtyje, trūksta", - tvirtina pirmoji šalies ponia.

Delfi ir dalis kitos žiniasklaidos priemonių jau kurį laiką publikuoja pagalbos telefonų numerius prie pranešimų apie smurtinius ar kitokius nusikaltimus.