Ketvirtadienį (06.18), po daugiau nei trijų mėnesių pertraukos VK nariai susirinko į LTOK būstinę Vilniuje. Karantino metu posėdžiai vyko nuotoliniu būdu.

VK posėdyje Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) ir ekspertų komisijos siūlymu į Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą įtraukta penkiakovininkė Ieva Serapinaitė. Iki šiol olimpinės pamainos sąraše buvusiai 25 metų sportininkei taip pat skirta olimpinė stipendija.

Iš olimpinės rinktinės kandidatų sąrašo išbraukta prieš savaitę apie karjeros pabaigą paskelbusi lengvaatletė Živilė Vaiciukevičiūtė. Jai nutrauktas ir olimpinės stipendijos mokėjimas.

VK posėdžio metu aptartas dalyvavimas vasario 6-13 dienomis Vuokatyje (Suomija) vyksiančiame XV Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje bei pristatytas LTOK sportininkų komisijos inicijuotas keturių seminarų ciklas, skirtas aukščiausio lygio sportininkų asmeninės kvalifikacijos kėlimui. Trečiadienį vykusiame pirmajame renginyje kartu sporto medicinos specialistais kalbėta apie sportininkų fizinę ir psichologinę savijautą pandemijos metu.

Taip pat pristatyta galimybė aukščiausio lygio šalies sportininkams konsultuotis ne tik sportinio, bet ir asmeninio tobulėjimo klausimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)