Auganti intriga ir susidomėjimas

Ilgiausioje mūsų šalies trasoje Kalvarijoje varžėsi rekordinis dalyvių skaičius, beveik 200. Tikimasi, kad antrasis etapas, kuris birželio 20 d. vyks Vievininkuose, „Crazy Fermoje“, bus dar atkaklesnis. Juo labiau, kad laukiama svečių iš kaimyninių valstybių, o varžybas pirmą kartą šiais metais galės stebėti ir žiūrovai.

Intrigą didina ir tai, kad atletai jau gerokai apšilo raumenis, išbandė techniką, pasitikrino savo sportinę formą, todėl Vievyje vyks dar atkaklesnė kova, niekas nesiteisins, kad per karantiną negalėjo gerinti įgūdžių.

Lietuvos motociklų "Cross Country" čempionatas

Ypatinga starto procedūra

Lietuvos „Cross Country“ čempionato varžybų starto procedūra primena legendines Le Mano ištvermės lenktynes. Iš pradžių prie starto linijos sustoję dalyviai 5 minutes pašildo variklius. Tuomet seka 1 minutę trunkanti tyla – teisėjas, iškėlęs specialią lentelę, duoda ženklą išjungti variklius. Po to iškelia lentelę su užrašu „15 sekundžių“. Tai reiškia, kad per 15 sekundžių bet kurią akimirką pasigirs teisėjo šūvis, skelbiantis startą. Tik po šūvio lenktynininkai gali užvesti variklius ir startuoti.

Paprastai ši procedūra pridaro rūpesčių net ir labiausiai patyrusiems sportininkams. Net Dakaro ralio patirties turintis Arūnas Gelažninkas Kalvarijoje sudelsė startuodamas ir po to turėjo vytis varžovus, kvėpuodamas jų sukeltomis dulkėmis.

Svarbiausia informacija

Varžybų pradžia – birželio 20 d., šeštadienį, 11 val. „Crazy Fermoje“. Bilieto kaina – 5 Eur, vaikai iki 6 metų įleidžiami nemokamai. Daugiau informacijos – Lietuvos motociklų sporto federacijos tinklapyje www.lmsf.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją