Pasak JAV žiniasklaidos, Los Andželo „Lakers“ klube rungtyniaujantis L. Jamesas šį namą rezervavosi prieš keletą metų, dar prieš viešai paskelbiant žinią apie jo persikėlimą į Vakarų pakrantę.

Juokaujama, kad galų gale persikėlęs į šį namą 35-erių L. Jamesas turės bene vieną iš geriausių vaizdų į Los Andželą, atsiveriantį ir pro prabangios vilos langus, ir iš unikalios architektūros baseino.

Ypač prabangios vilos gyvenamasis plotas – 1400 kvadratinių metrų. Greta namo, kurį drąsiai galima pavadinti šiuolaikiniu dvaru, įrengta moderniausia saugumo sistema. Pastate esančiose virtuvės dekoruotos marmuru, erdviuose valgomuosiuose kambariuose įrengti marmuriniai židiniai.

Namą suprojektavo JAV garsus architektas Paulas McLeanas – anot reklamos, „kiekvienas pastato elementas atspindi šio kūrinio genialumą ir apgalvotą dizainą, kuriame jungiasi švarios linijos ir šviesa“.
Pažymėtina, kad viloje, be gyvenamųjų patalpų, yra kambarys žiniasklaidai, baras, treniruoklių salė, golfo žaidimo treniruoklis, biliardo kambarys, cigarų kambarys ir didelė sveikatingumo zona su hidrokubilais ir sauna.

L. Jamesas per karjerą NBA yra uždirbęs apie 272 mln. JAV dolerių.

Savo ruožtu Rusijos ledo ritulio superžvaigždė Ilja Kovalčiukas parduoda vieną iš JAV, Naujojo Džersio valstijoje esančių savo namų. Tai tikra pilaitė, pastatyta prestižiniame rajone, kuriame, Forbes duomenimis, maždaug prieš dešimtmetį vidutinė parduodamo namo kaina siekė 4,25 mln. dolerių.

Maždaug 20 kilometrų nuo Manheteno esančioje teritorijoje I. Kovalčiukas panašiu metu įsigijo du arus žemės už 4,5 mln. dolerių ir ten pasistatydino šią pilaitę, kurią dabar parduoda už 16 mln. Ir tai – kaina su nuolaida, nes dar visai neseniai namas buvo įvertintas 18 mln.

Kaip rašo Sports.ru, ši kaina prestižiniame rajone – niekuo neišskirtinė, nes gretimoje gatvėje 2010-aisiais vienas iš namų buvo įkainotas 68 mln. JAV dolerių ir tai buvo pati didžiausia vieno būsto vertė JAV.

Būtent 2010-aisiais I. Kovalčiukas buvo išmainytas į Naujojo Džersio „Devils“ klubą ir pasirašė beprotišką 15 metų trukmės ir 100 mln. dolerių vertės kontraktą. Būtent tada rusas ir įsigijo šią žemę, kurioje netrukus iškilo prabangi pilaitė. Pažymėtina, kad „Devils“ klube I. Kovalčiukas neužsibuvo – prasidėjus 2012-2013 m. NHL lokautui jis sugrįžo į gimtąją Rusiją iš apsivilko Sankt Peterburgo SKA aprangą.

Pažymėtina, kad pardavimo skelbime nėra publikuojama nė viena pilaitės vidaus nuotrauka, tačiau yra žinoma, kad name yra 8 miegamieji, 11 vonios kambarių, 3 virtuvės, vyno kambarys su degustacine zona, du žaidimų kambariai, biblioteka, namų kino teatras, sauna, treniruočių salė, masažo kabinetas, baseinas ir garažas keturiems automobiliams. Name – 2000 kvadratinių metrų, jo įrengimas neva įkvėptas prancūzų architektūros stiliaus.

Anksčiau tame pačiame rajone gyveno JAV pramogų pasaulio žvaigždės Stevie Wonderis, Jay-Z, Eddie Murphy, šioje vietovėje yra įsikūrę nemažai beisbolo ir amerikietiško futbolo atletų. Tiesa, pažymėtina, kad gretimoje teritorijoje nėra parduotuvių, pašto ir mokyklų, tačiau žvaigždėms tai ir nėra būtina – vaikus galima mokyti namuose, galima vežti į toliau esančias mokymo įstaigas.

Visai neseniai 37-erių I. Kovalčiukas įsigijo kitą namą, esantį priešingoje JAV pusėje – Beverli Hilse netoli Los Andželo. Šio namo kaina – 11,2 milijono dolerių.

Jos dydis kiek kuklesnis, lyginant su ankstesniu žvaigždės namu – „tik“ 576 kvadratiniai metrai. Pro langus atsiveria vaizdas į miestą ir vandenyną. Name įrengti 5 miegamieji ir vonios kambariai, be kitų prabangiems namams būtinų atributų čia yra ir lauko baras, barbekiu zona, baseinas su išskirtiniu vaizdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)