Pasakodami, kas paryčiais nutiko stiklinėje lauko pavėsinėje Klaipėdoje, kavinės darbuotojai leipsta juokais.

„Moteris gėrė bokalą alaus, nugriuvo ir įstrigo galva“, – pasakojo viena padavėja. Paklausta, ar bent galėjo įsivaizduoti, kad taip galėtų atsitikti, ji tikino, kad ne.

Jos teigimu, atsakymas paprastas – buvo padauginta alkoholio.

Kavinėje kompanija gėrė visą naktį ir, kai 1 valandą nakties darbuotojai susiruošė namo, dalis šventės dalyvių liko lauke.

„Nemažai tų žmonių buvo, gal 10. Bet visi žiauriai girti“, – įvykius prisiminė kita kavinės darbuotoja.

Jos pasakojo, kad gerdama 38 metų klaipėdietė krito nuo kėdės, tada jos galva ir įstrigo lauko kavinės pavėsinėje, tarp stiklinės pertvaros, apačioje esančiame tarpe. Ištraukti galvos moteris nepajėgė, teko kviesti gelbėtojus.

Gimtadienio šventei teko kviesti gelbėtojus – moters galva įstrigo kavinės pavesinėje.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Marius Garbenis teigė, kad gelbėjimo procedūra nebuvo sudėtinga.

„Gelbėjimo operacija buvo gana paprasta – atsukome stiklinę pertvarą ir moteris galvą ištraukė. Ji buvo perduota medikams, pagal pirmines žinias, sužalojimų nepatyrė“, – sakė jis.

Kaip reikėjo kristi, kad galva įstrigo siaurame plyšyje, nesupranta ir klaipėdiečiai. Ugniagesiai sako, kad panašių kuriozų būna bene kasdien.

„Praėjusią parą turėjome įvykį, kad viename iš prekybos centrų apsaugos darbuotojas uždėjo antrankius galimai tvarką pažeidusiam lankytojui, bet neturėjo rakto. Teko nupjauti antrankius. Pasitaiko įvairių situacijų – būna, kad ir maži vaikai kur nors įkiša koją, galvą. Bet kad suaugusiems žmonėms viešoje vietoje taip nutiktų, tai nėra dažni atvejai“, – LNK pasakojo M. Garbenis.