Šalies sveikatos apsaugos tarnyboms artimi šaltiniai birželio 15 d. RFE/RL informavo, kad Ašchabado infekcinės ligoninės medicinos personalui jau kurį laiką neleidžiama palikti šios įstaigos. Jiems taip pat draudžiama naudotis telefonais.

„Vienam iš gydytojų visgi pavyko paskambinti artimiesiems. Jis nurodė jiems neišeiti iš namų be svarbios priežasties ir neleisti vaikų į darželius“, – pasakojo vienas iš šaltinių.

Vienas savo tapatybės neatskleidęs ligoninės darbuotojas RFE/RL sakė, kad medicinos įstaigą užgriuvo daugybė plaučių uždegimu sergančių pacientų, tarp kurių yra ir labai sunkios būklės asmenų. Dalis jų mirė.

Vietos sveikatos apsaugos tarnyboms artimi šaltiniai iš rytinės Lebapo provincijos sostinės Turkmenabato birželio 15 d. RFE/RL sakė, kad pagrindinė miesto ligoninė taip pat buvo uždaryta po to, kai vienai slaugytojai atliktas koronaviruso testas du kartus buvo teigiamas.

Pasak šaltinių, šiuo metu ligoninė yra aptverta pasitelkus policijos pajėgas, o jos personalas pirmą kartą nuo to laiko, kai prasidėjo pandemija, buvo aprūpintas asmeniniais apsauginiais drabužiais ir kitomis apsauginėmis priemonėmis.

Kitas valdžios įstaigoms artimas šaltinis RFE/RL sakė, kad Turkmėnistano pareigūnai rengėsi pirmą kartą oficialiai pranešti apie šalyje užfiksuotus kroronaviruso atvejus. Patvirtinimo ar paneigimo iš griežtai kontroliuojamos Centrinės Azijos valstybės pareigūnų gauti nebuvo įmanoma.