Kardifo universiteto psichologijos mokyklos mokslininkai pasamdė 100 savanorių, kurie 10 savaičių dienoraštyje registravo savo ligas ir problemas, susijusias su atminties pablogėjimo bei dėmesio sutelkimo problemomis.

Savanoriai buvo padalinti į dvi grupes – tuos, kurie užregistravo po vieną ligą ir tuos, kurie sirgo daugiau nei vieną kartą.

Profesorius Andy Smith, kuris vadovavo tyrimui, teigė: “Mes ištyrėme, kad tie žmonės, kurie per tyrimo laikotarpį sirgo daugiau nei viena liga, nevalgė pusryčių ir vartojo alkoholį. Tie, kurie sirgo keliomis ligomis, per pastarąjį 12 mėnesių periodą savo gyvenime buvo patyrę neigiamų įvykių.”

Kitame tyrime, kurį atliko tie patys mokslininkai, dalyvavo 498 sveiki studentai, jie buvo paprašyti prisistatyti mokslininkams, jeigu per 6-96 valandas nuo tyrimo pradžios pajustų viršutinių kvėpavimo takų ligų simptomus.

188 dalyviai, kurie susirgo peršalimo ligomis, dažniau tuo laikotarpiu gėrė alkoholį ir rūkė nei tie, kurie nesusirgo. Rūkaliai ir stresą patiriantys žmonės suserga greičiau nei nerūkantys.

Profesorius Smith teigė: “Apibendrinant galima teigti, kad šių dviejų plataus mąsto tyrimų rezultatai įrodė, kad susirgimai viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis yra priklausomi nuo nuotaikos ir elgesio.”

“Tyrimai taip pat parodė, kad psichosocialiniai faktoriai ir su sveikatos būkle susijęs elgesys gali daryti įtaką organizmo imlumui peršalimams ir gripui bei šių susirgimų prigimčiai bei mąstui.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją