Vokietijos prokurorai beda pirštu į laisvės atėmimo bausmę kalėjime atliekantį seksualinį nusikaltėlį – dabar jis įvardijamas kaip pagrindinis įtariamasis.

Mergaitė buvo pagrobta 2007 metais. Liūdną žinią mergaitės tėvams Kate ir Gerry McCannams prokurorai pranešė laiške, skelbia „The Sun“.

„Parašėme McCannams, kad jų dukra Madeleine mirusi ir paaiškinome, kad tam yra įrodymų, tik apie juos negalime kalbėti“, – teigia prokuroras iš Vokietijos Hansas Christianas Woltersas.

„Turime patikimų įrodymų, kad mūsų įtariamasis nužudė Madeleine“, – apie kalėjime laisvės atėmimo bausmę už turistės iš Amerikos išžaginimą atliekantį Christianą Brucknerį sako prokuroras.

Christianas Brueckneris

Jo teigimu, „vilties, kad mergaitė gyva, nėra“, ir pabrėžė: „Tai nužudymo, o ne dingusio asmens byla“.

Su vokiečių išvadomis supažindinta ir britų policija, tačiau ir jiems informacija apie turimus įrodymus nesuteikta, teigia H. Ch. Woltersas.

„Nemanau, kad McCannai informuoti apie visas detales, tačiau rezultatai jiems žinomi“, – teigia jis.

McCannų šeimos advokatas Portugalijoje, kur trejų mergaitė 2007 metų gegužę kurorte ir buvo pagrobta, tvirtina, kad Vokietijos prokurorai turėtų paviešinti įrodymus, apie kuriuos taip mįslingai kalba, ir pagrįsti vaiko mirties faktą.

„Užjaučiu ir suprantu tėvus, tačiau atskleisdami daugiau detalių sukeltume pavojų tyrimui. Žinau, kad tėvams palengvėtų sužinojus, kaip ji mirė, tačiau toks informacijos nutekėjimas pakenktų tyrimui. Suprantu, kokį skausmą išgyvena tėvai ir kaip laukia palengvėjimo, tačiau jiems patiems bus geriau, jeigu išspręsime bylą“, – sako prokuroras.

Anot jo, „tai nėra teismo medicinos srities įrodymai“ – „tiesiog įrodymai, kad jos nebėra gyvos“.

„Žinau, kad tėvams būtų lengviau, jeigu galėčiau jiems pasakyti, ką žinau, bet negaliu“, – tvirtina prokuroras.

McCannų šeimos atstovas Clarence‘as Mitchellas „The Sun“ sako: „Kate ir Gerry nekomentuoja asmeninės korespondencijos, gautos iš policijos, ir neketina pateikti komentarų“.

2020 metų gegužės 12 dieną Madeleine būtų sukakę 17 metų.

Britė mergaitė Madeleine, dar vadinama Maddie, dingo 2007 metais Portugalijoje, Praja da Luso kurorte gegužės 3 dieną beveik prieš pat savo ketvirtąjį gimtadienį, kai tėvai, palikę ją miegančią viešbučio kambaryje, su draugais pietavo šalimais esančiame restorane.

Nepaisant daugybės įtariamųjų ir teorijų apie tai, kas galėjo įvykti, dėl mergaitės dingimo iki šiol niekas nenuteistas.

Madeleine McCann tėvai

Neįvardytas įtariamasis, pasak policijos, šiuo metu atlieka „ilgą kalėjimo bausmę“, o anksčiau buvo teistas už seksualinę prievartą prieš vaikus.

Vyriausiasis tyrėjas Christianas Hoppe'as transliuotojui ZDF pranešė, kad atliktas tyrimas suteikia policijai pagrindo įtarti, jog minėtas vyras yra susijęs su Madeleine nužudymu.

Vyras reguliariai gyveno Algarvėje laikotarpiu nuo 1995 iki 2007 metų, pridūrė policija, kuri šiuo metu renka informaciją apie dvi transporto priemones, kuriomis naudojosi įtariamasis, taip pat apie du telefono numerius.

Portugalijos policija baigė 14 mėnesių trukusį tyrimą 2008 metais. Vienu metu įtariamaisiais tapo net mergaitės tėvai, tačiau vėliau įtarimai buvo atmesti.

2013 metų liepos mėnesį Didžiosios Britanijos policija pradėjo savo tyrimą, tačiau paieškos veiksmai Praja da Luso kurorte nedavė jokių rezultatų.

Belgija praėjusį ketvirtadienį atnaujino 1996 metais nužudytos vokietės paauglės bylos tyrimą dėl galimų bylos sąsajų su vyru, įtariamu britų mergaitės Madeleine McCann žudiku.

Sudarkytas 16 metų Carole Titze kūnas buvo rastas 1996 metų liepą viename Belgijos kurortiniame mieste.

Briugės prokuratūra „ketina atnaujinti su šiuo nužudymu susijusią bylą“, prokuratūros atstovas pranešė AFP, tačiau daugiau informacijos nepateikė.