Į Seimą V. Pranckietis pateko su LVŽS. Tačiau pernai partiją paliko skaudžiai, Seime valdančioji dauguma bandė nuversti Seimo pirmininką iš posto, performavus koaliciją, tačiau nesėkmingai.

V. Čmilytė–Nielsen Delfi sakė, kad partijos vardu V. Pranckietį dalyvauti rinkimuose ji yra pakvietusi.

„Su Seimo pirmininku V. Pranckiečiu, po praėjusių metų rudens įvykių, kai iš valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio gavau kvietimą tapti Seimo pirmininke, taip jau susiklostė, kad su Seimo vadovu teko ne kartą bendrauti. Artėjant rinkimams kalbėjo ir apie tai. Esu pakvietusi V. Pranckietį partijos vardu, rinkimuose dalyvauti po Liberalų sąjūdžio vėliava“, – Delfi informavo Seimo narė V. Čmilytė–Nielsen.

Tačiau sprendimo V. Pranckietis, anot liberalės, dar nėra pateikęs.

„Seimo pirmininkas dabar svarsto šį pasiūlymą. Mes pirmą kartą apie tai kalbėjome dar prieš karantiną, ir buvo susitikę ir po to ne kartą. Čia nėra visiškai naujas dalykas. Kitos savaitės pabaigoje laukia mūsų partijos reitingavimas sąrašo, laukiame jo atsakymo iki to laiko“, – teigė ji.

V. Čmilytė–Nielsen sakė, kad V. Pranckiečiui siūloma tiek vienmandatė apygarda, tiek ir partijos sąraše.

Išlaiko intrigą

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis išlaiko intrigą, ir kol kas galutinio atsakymo dėl liberalų pasiūlymo nesako.

„Pirmiausia, turiu pasidžiaugti ir pagerbti, kad buvo išreikštas pasitikėjimas ir pagarba pakviečiant. Labai vertinu tą pasiūlymą. Ateitis parodys“, – sakė V. Pranckietis.

Jis patikino, kad ilgai laukti jo atsakymo nereikės. Kartu Seimo pirmininkas užsiminė, kad turėjo daug pasiūlymų kandidatuoti politinėmis jėgomis, tačiau jų neįvardija.

„Turiu vieną kartą apsispręsti. Su jėga visada yra daug lengviau dalyvauti rinkiminėje kampanijoje. Manau, kad laikas parodys. Linkiu, kad tai būtų nelabai ilgas laikas“, – sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas paaiškino, kuo jam simpatiški liberalai.

„Aš peržiūrėjau programą – ir trumpesnę, ir ilgesnę, ir pradinį manifestą. Manau, kad yra klausimų, kurie turėtų būti ir su skirtingomis nuomonėmis, bet liberalai tuo ir pasižymi, kad liberaliai žiūri ir į balsavimus. Ką jūs matėte per visą kadenciją – pirmiausia, visą kadenciją buvo išlaikyta pagarba žmogui. Negirdėjome nei vieno konflikto, nepozityvios veiklos ir jų adresu, ir iš jų. Tokie dalykai mus gali vienyti“, – sakė V. Pranckietis.

Pirmasis apie tai paskelbė naujienų portalas lrt.lt.