Mieste – žmonių taip tiršta, kad atstumo neišlaikysi norėdamas. Prekybos centre žmonės regimai sutrikę, nežino, kaip elgtis: vieni kaukes dėvi visą laiką, kiti iš viso ne, treti laiko jas rankoje ar pakabinę ant ausies ir užsideda tik įeidami į parduotuvę ar vaistinę.

Kaip suprasti, koks variantas teisingas?

Savaitgalį, panašu, kad pajūryje lankėsi visi lietuviai. Kas nebuvo, tas pakelkit ranką, nes aš tokių nemačiau. Visas instagramas ir feisbukas pilni pajūrio linksmybių nuotraukų, o filmuotoje medžiagoje – masė žmonių lauko baruose, lauko vakarėliuose, žmonių prisigrūdę kaip silkių statinėje.

Vilniaus lauko kavinėse/baruose, kurių vakarėliuose žmonės irgi rodo buvę, vietos ne daugiau.

Mane neramina ši keista tendencija: kuo karantinas labiau laisvėja, tuo labiau mes norime jį susigrąžinti? Tai kas bus, kai jis oficialiai baigiasi – bučiavimasis su nepažįstamais?

Šitoks visų atsipalaidavimas nieko gero neatneš. Kreivė suplokštėjo, užsikrėtimų nebėra tiek daug, tad nepasidarykime sau meškos paslaugos ir neišprovokuokime ligos protrūkio. Išlikime sąmoningi, prašau. Juk nenorime, kad dar daugiau žmonių netektų darbo? Susimąstykite.