„Delfi“ susisiekė su Panevėžio Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮ) Viešųjų ryšių ir komunikacijos vyriausioji specialiste Rūta Karčiauskiene, kad daugiau sužinotų apie kūdikio situaciją. Visų pirma, ji dėkojo daugiabučio gyventojams, kurie rado kūdikį ir iškvietė pagalbą.

„Tariame nuoširdžiausią ačiū tiems žmonėms, kurie nebuvo abejingi ir iškvietė policijos pareigūnus. Pareigūnai mus ir informavo apie šį įvykį, vaiko teisių apsaugos specialistai jau bendravo su gydytojais, aiškinosi sveikatos būklę, o dėl visų aplinkybių ir biologinių tėvų nustatymo dirba policija, o mūsų tarnyba su jais bendradarbiauja ir keičiasi informacija. Svarbiausia, kad dabar vaikiukas yra saugus, apsuptas medikų rūpesčio, bet, aišku, kiek žinome, jo sveikatos būklė kol kas patenkinama“, – naujienų portalui sakė ji.

Šiuo metu naujagimis gydomas Panevėžio ligoninėje, kur, kaip sakė įstaigos komunikacijos specialistas Vytautas Riaubiškis, yra atidžiai stebimas ir prižiūrimas.

„Galiu tik tiek pakomentuoti, kad taip, toks kūdikis pas mus yra, taip pat gydytojai prie jo budi, jam atliekamos tam tikros procedūros, vykdomi tyrimai, jo sveikatos būklė yra stabili, bet sunkesnė. Pagrindinė to priežastis yra atšalimas“.

Panevėžio policijos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis informavo, kad šiuo metu vykdomas tyrimas dėl biologinių tėvų nustatymo.

„Taip, yra baudžiamoji atsakomybė už paliktą naujagimį – 158 straipsnis, už tai gresia dvejų metų laisvės atėmimas, areštas arba bauda. Aišku, situacija gali labai greitai keistis, nes kūdikio sveikata šiuo momentu yra sunki, nors ir stabili. Kol kas pradėtas tyrimas pagal šį straipsnį, tiesa, nėra aišku, ar mamai nėra pogimdyvinės depresijos, ar dar kažkas. Gali būti, kad ir pati atsiras. Tačiau dabar tėvai nėra rasti ir patys neatsirado“, – teigė atstovas.